De ce mutațiile coronavirusului sunt mai transmisibile? Cercetătorii vin cu noi informații
Potrivit studiului american, modificarea proteinei Spike a dat posibilitatea coronavirusului să dezvolte o variantă care se transmite de la oameni la nurci, apoi din nou la oameni.
Studiul arată că noile variante Alfa (britanică), Beta (africană) și Gamma (braziliană) și-au dezvoltat singure mutații ale proteinei Spike. Cu ajutorul mutațiilor acestea, noile variante au o rezistență mărită la anticorpi și se pot transmite mult mai repede, notează MedicalXpress.
Varianțiile au rezultate similare
Cercetătorul Priyamvada Acharya, directoarea Diviziei de biologie structurală la Institutul de Vaccinuri Umane al Universității Duke, a precizat că variațiile spiralei SARS-CoV-2 au loc în diferite locuri din lume, însă au rezultate similare.
Autorul principal al studiului este de părere că este important să înțelegem cum funcționează mecanismele mutațiilor proteinei Spike.
”Unele variații ale spiralei SARS-CoV-2 au loc în momente diferite și în locuri diferite din lume dar au rezultate similare, așa că este important să înțelegem mecanismele acestor mutații ale proteinei Spike pe măsură ce depunem eforturi pentru a lupta împotriva acestei pandemii”, declară cercetătoarea Priyamvada Acharya, directoarea Diviziei de biologie structurală la Institutul de Vaccinuri Umane al Universității Duke și autor principal al studiului.
Cercetătorii americani au concluzionat că variantele coronavirusului pot avea mișcări diferite ale proteinei Spike, dar că rolul acestora rămâne același – de a se lega de o celulă gazdă, cel mai notabil prin receptorul ACE2.
Sursă foto: Dreamstime