Oamenii de știință numesc aceste cazuri infecții „descoperite”, deoarece virusul a străpuns bariera de protecție pe care o oferă vaccinul.
Există o diferență în ceea ce privește frecvența cu care oamenii suferă de infecții „descoperite”, în funcție de vaccinul pe care l-au primit, relatează LiveScience.
Vaccinul Johnson & Johnson pare să aibă rate mai mari de infecție „descoperită” decât vaccinurile Pfizer și Moderna, dar acest lucru era de așteptat pe baza rezultatelor studiilor clinice.
Câte persoane s-au infectat
Conform studiilor clinice, aproximativ 0,04% dintre persoanele cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer s-au infectat cu SARS-CoV-2, comparativ cu aproximativ 0,07% în cazul vaccinării cu Moderna și 0,59% cu serul Johnson & Johnson.
Începând cu 1 august, peste 299.000 de rezidenți din D.C. fuseseră complet vaccinați. Aproape 151.000 au făcut vaccinul Pfizer cu două doze, aproximativ 124.700 au primit vaccinul Moderna cu două doze și aproximativ 24.000 s-au vaccinat cu o singură doză de la Johnson & Johnson.
În rândul lor, cea mai mare rată de infectii descoperite a fost observată la cei care au primit Johnson & Johnson: 77 de persoane, sau 0,32% din cei aproximativ 24.000 de beneficiari. A doua cea mai mare rată de infecții a fost observată în rândul beneficiarilor Pfizer – 308 de persoane, sau 0,2%. 161 de persoane sau 0,13% dintre beneficiarii Moderna au suferit o infecție descoperită.
Cercetări preliminare sugerează, de asemenea, că vaccinul Moderna oferă mai multă protecție împotriva variantei Delta decât Pfizer, ceea ce ar putea explica diferențele din ratele de infecții descoperite, potrivit Reuters.