De ce nu ar trebui să consumăm pâine feliată. Care sunt aspectele ce fac diferența

paine

SURSA FOTO: Dreamstime

Pâinea este unul dintre cele mai des consumat aliment, indiferent de tipul acesteia. De cele mai multe ori, majoritatea aleg pâinea gata feliată din magazin, pentru a economisi timp. Cu toate acestea, există câteva motive pentru care cei care consumă pâine nu ar mai trebui să o achiziționeze feliată.

Cei mai mulți dintre cei care consumă pâine o aleg pe cea feliată în favoarea celei întregi, mai ales pentru a economisi timp. Mai mult decât atât, aceștia aleg pâinea tăiată în feliile în mod egal, însă, ceea ce nu știu cei mai mulți dintre noi este că există mai multe aspecte care recomandă achiziționarea pâinii întregi în loc de cea feliată.

Care sunt motivele pentru care ar trebui să renunțăm la pâinea feliată

Chiar dacă cei mai mulți dintre noi preferă pâinea feliată, este important de menționat, în acest context, despre beneficiile pe care o aduce pâinea nefeliată. Renunțând la obiceiul de a câștiga timp, consumatorii trebuie să știe și care sunt beneficiile achiziționând pâine nefeliată.

Într-adevăr, pâinea feliată este mult mai facil de consumat și este și mult mai comod de a o achiziționa, însă vine la pachet și cu câteva dezavantaje. Așadar, vă prezentăm câteva motive pentru care consumatorii de pâine ar trebui să o aleagă, fără a sta mult pe gânduri, pe cea nefeliată.

1. Pâinea nefeliată este mai ieftină;

2. Se poate altera mai repede din cauza suprafeței mai mari în ceea ce privește apariția mucegaiului;

3. Depozitarea pâinii feliate într-o pungă în frigider duce la umezirea pâinii, din cauza condensului care se creează;

4. Pâinea feliată riscă să se usuce mai repede decât cea întreagă;

5. Pâinea feliată are mai multe calorii, din cauza cuțitului uns cu ulei de către brutarii care o taie. Acest lucru se practică pentru ca feliile de pâine să nu se lipească între ele.

Pâinea uscată nu trebuie aruncată, aceasta poate fi readusă la forma ei proaspătă

De asemenea, pâinea tăiată are riscul de a se usca mai repede, astfel mulți oameni aleg să o arunce după ce s-a întărit. Însă, există diverse metode prin care aceasta poate deveni din nou moale și comestibilă. Așadar, aveți nevoie de o cană cu apă, pe care să o puneți în cuptorul cu microunde, iar deasupra lui se va pune felia de pâine uscată. Aceasta trebuie să stea astfel preț de 5 minute, în cuptorul pornit la cea mai mare putere. După această procedură, felia de pâine va fi din nou proaspătă.