"Calea pe care se merge în prezent – constând în a încerca să se ajungă la un consens internaţional – este calea bună, mai degrabă decât de a se lua decizia de a interveni unilateral", crede generalul Dempsey.
El a estimat, de asemenea, că este "prematur să se ia decizia de a înarma opoziţia în Siria pentru că invit pe oricine să identifice clar ce este mişcarea de opoziţie în Siria în prezent".

"Există informaţii potrivit cărora Al-Qaeda este implicată şi caută să susţină opoziţia. Există mai multe părţi implicate şi fiecare încearcă să-şi interpreteze propria partitură pentru a-şi întări poziţia", a adăugat generalul. Canalul NBC a informat sâmbătă că numeroase drone militare şi ale serviciilor de informaţii americane operează deasupra Siriei pentru a urmări atacurile militarilor împotriva opoziţiei şi civililor.

Forţele siriene au fost desfăşurate duminică la Damasc pentru a se împotrivi oricărei contestaţii pentru apel, la nesupunere civilă lansat locuitorilor Damascului, scenă – vineri şi sâmbătă – a celor mai importante manifestaţii în capitala siriană de la începerea contestaţiei, în urmă cu 10 luni.

La Homs, numit de militanţi "capitala Revoluţiei", bombardamente intense au fost reluate împotriva localităţii Baba Amr şi noi întăriri erau aduse spre oraş, trezind militanţilor temeri de iminenţa unei ofensive majore pentru a supune acest cartier rebel.
Nici NATO nu are în vedere o intervenţie în Siria
    
"NATO nu are nicio intenţie de a interveni în Siria aşa cum a făcut în Libia în 2011, deoarece nu dispune de un mandat în acest scop din partea Naţiunilor Unite", potrivit secretarului general al Alianţei nord-atlantice, Anders Fogh Rasmussen,

El a condamnat însă cu fermitate reprimarea contestării populare din Siria, soldată cu peste 6000 de morţi, potrivit ONU, începând din martie anul trecut.