Carnea nu se spală înainte de a o găti
Dr. Mihail Pautov a detaliat de ce nu ar fi bine să spălați carnea înainte de a o găti. Mulți oameni au acest obicei, dar nu este sănătos deloc, spune el.
Deși mulți își curăță carnea înainte de a o găti, acest lucru nu este recomandat de experți. Acest gest poate contribui la răspândirea bacteriilor. Dacă carnea conține bacterii, ele pot fi detectate prin mirosul specific al acesteia. Totuși, nu se recomandă spălarea cărnii înainte de gătire.
„Oare voi spălați carnea când o cumpărați de la magazin? Carnea nu se spală și pentru asta este un motiv. Dacă este stricată sau are vreo bacterie pe ea, atunci se simte la miros. Dacă are o bacterie pe ea și o speli, tu împrăștii bacteria aia peste tot”, a explicat el pe Facebook.
Totuși, oamenii n-au fost de acord cu sfatul său. „Carnea nu se spală, așchiile de la butucul unde a fost tăiată fac bine la digestie. Ce să mai consumăm apă să o spălăm!?” / „Doamne ferește sa nu speli carnea mi se face rău!” / „Dr. Mihail Pautov, dar daca carnea a căzut pe jos, sau cine a tăiat-o a fost pe la baie si poate nu si-a spălat mâinile si tu o cumperi, si ziceți ca nu trebuie sa o speli? Pai la fel atunci faci si cu legumele care le cumperi, de ce sa le mai speli daca oricum le pui la fiert? Daca ziceți ca împrăștii bacterii in lavoar, pai lavoarul poţi sa-l si speli, dar daca ne gândim mai bine noi suntem înconjurați de bacterii, si in aer sunt…”
Alte persoane, însă i-au dat dreptate. „Carnea nu se spală. O spală cei din marketuri, cu detergenți după expirare, modifică data și o pun în vitrine pentru revânzare… În plus, dacă ați știi câte chestii conține carnea din comerț, care nu sunt expuse omenirii, probabil atunci ați înceta să o mai consumați…” / „Băiat deștept! Și eu fac la fel!” / „Nici la abator nu spală carnea!!!”
Cum se gătește corect carnea?
A explicat cum se gătește porcul în mod corespunzător. Este important să evităm rumenirea excesivă deoarece poate genera substanțe care pot cauza cancer.
A propus o rețetă delicioasă. Este o rețetă ușor de făcut, pe care oricine poate să o încerce. Ingrediente:
- carne de porc;
- paprika;
- chilli;
- ghimbir;
- morcov;
- dovlecel;
- ardei gras roșu;
- ardei gras galben;
- ceapă;
- usturoi;
- pastă de tomate;
- ananas;
- amidon.
Mod de preparare: Rumenim porcul timp de câteva minute. Adăugăm ceapă, morcov, usturoi, ghimbir, dovlecei, paprika, chilli, ananas, pastă de tomate și un pic de amidon amestecat în prealabil cu puțină apă. Adăugăm trei lingurițe de oțet și două lingurițe de miere. Trebuie să evităm crusta prea rumenită deoarece poate conține substanțe cancerigene. Dacă carnea este ușor rumenită, este sănătoasă și perfectă pentru consum.