În timp ce toate fructele au beneficii nutriționale și este bine să consumi din toate, pentru a obține o gamă mai largă de nutrienți, există câteva motive speciale pentru care portocalele trebuie adăugate în la dietă.
Consumate întregi, sunt mai sănătoase decât sucul de portocale, deoarece beneficiați de fibre și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la niciun aditiv, cum ar fi zahărul, potrivit Parade.
Iată șase moduri în care consumul zilnic al unei portocale poate afecta organismul.
1. Digestia se poate îmbunătăți
Dieteticianul Victoria Whittington spune că un beneficiu al consumului de portocale este că susține o digestie sănătoasă. „Portocalele sunt bogate în fibre, ceea ce susține digestia sănătoasă și mișcările intestinale regulate”, spune ea. Conținutul mare de apă din portocale ajută deoarece face scaunul mai moale, prevenind constipația.
O portocală mare conține aproximativ patru grame de fibre, ceea ce reprezintă 16% din cantitatea recomandată pentru femei în fiecare zi.
Obținerea unei cantități suficiente de fibre este importantă pentru sănătatea intestinului și poate ajuta la gestionarea greutății, poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon.
2. S-ar putea să vă îmbolnăviți mai rar
Doriți să creșteți aportul de vitamina C? O portocală în fiecare zi este o modalitate excelentă de a o face.
Portocalele sunt cunoscute pentru conținutul ridicat de vitamina C, care contribuie direct la susținerea sistemului imunitar, ajutând la protejarea organismului de viruși și alte forme de boli. Antioxidanții din portocale ajută și la combaterea inflamației, un alt mod în care suntem protejați de boli.
3. S-ar putea să stimuleze starea de spirit
„Unele studii sugerează că dietele bogate în vitamina C pot îmbunătăți starea de spirit și pot ajuta la atenuarea simptomelor depresiei”, spune Whittington.
În timp ce gestionarea depresiei sau a tristeții necesită mai mult decât o portocală, o dietă care susține sănătatea creierului poate juca un rol de susținere. Cercetările științifice arată o legătură puternică între mâncare și starea de spirit, iar adăugarea unei portocale în dieta zilnică poate fi o parte din aceasta.
4. Poate scădea riscul bolilor de inimă
Portocalele sunt bune pentru inimă! Sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, care joacă un rol în susținerea sănătății și a bunăstării.
„Flavonoidele hesperidina și naringenina din portocale pot scădea inflamația, tensiunea arterială și susțin sănătatea inimii”, spune Whittington.
Scăderea tensiunii arteriale este direct legată de scăderea riscului de atacuri de cord, precum și de accident vascular cerebral.
5. Risc redus de Alzheimer
Pe lângă sprijinirea sănătății inimii, de fiecare dată când mănânci o portocală, beneficiază și creierul.
„Portocalele conțin flavonoide care susțin un creier sănătos și pot ajuta la protejarea împotriva bolii Alzheimer și a bolii Parkinson”, spune ea.
Cercetările arată că citricele pot avea un efect neuroprotector, susținând sănătatea creierului și reducând riscul bolii Alzheimer și al altor boli neurodegenerative.
6. Pielea are de câștigat
Conținutul ridicat de vitamina C din portocale o face un aliment excelent pentru susținerea sănătății pielii, în special pentru încetinirea semnelor de îmbătrânire.
Vitamina C este un antioxidant care nu numai că ajută la sănătatea generală a sistemului imunitar, ci este și importantă în crearea colagenului, esențial pentru sănătatea pielii.
Atât sursele alimentare de vitamina C, cât și vitamina C topică s-au dovedit a fi benefice pentru piele, iar unele studii au arătat că poate ajuta la reducerea daunelor induse de ultraviolete.