Unele alimente devin toxice când le punem în frigider
„Mulți oameni nu știu asta, dar există mai multe alimente care nu ar trebui să intre în frigider… și oamenii încă le consumă”, scrie yourtango.com.
Iată ce se întâmplă cu alimentele care se introduc greșit la rece.
Evitați să cumpărați usturoi decojit și să-l depozitați în frigider. În acest fel, riscați să dezvoltați mucegai foarte repede. Este important de știut că mucegaiul de pe usturoi a fost asociat cu riscul de cancer, conform avertismentelor dr. Dimple Jangda.
Specialistul recomandă să achiziționați usturoi proaspăt atunci când este posibil și să nu-l decojiți până în momentul în care sunteți pregătit să-l utilizați.
Ceapa devine periculoasă atunci când este lăsată la rece mai mult timp
„Când cineva este bolnav acasă, punem chiar și o felie de ceapă în colțul camerei pentru a colecta toate bacteriile nesănătoase”, a spus dr. Jangda.
Acest lucru sugerează că o ceapă poate fi foarte toxică. Indiferent dacă prezintă sau nu mucegai vizibil, ceapa poate absorbi toate bacteriile din frigider.
Nici ghimbirul proaspăt nu este recomandat să stea la rece.
„Ghimbirul începe să prindă mucegai foarte repede când îl puneți la frigider. Acest lucru a fost asociat cu insuficiența renală și hepatică”, mai explică medicul.
Producția de mucegai pe ghimbir proaspăt este stimulată de temperatura rece și umiditatea din frigider, făcându-l potențial toxic la ingerare.
Un alt aliment care nu are ce căuta la frigider este orezul fiert. Dr. Jangda a menționat că mulți oameni au început să păstreze orezul gătit în frigider. De asemenea, medicul a avertizat că dacă cineva are în intenție să pună orezul la frigider, ar trebui să-l lase acolo nu mai mult de 24 de ore.