"Până acum, teroriştii nu au folosit internetul pentru a lansa un atac cibernetic la scară majoră, dar noi nu le putem subestima intenţiile", a declarat el în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor, scrie Agerpres.
"Ei ar putea încerca să-şi antreneze oamenii sau să-i recruteze din afară, cu scopul de a comite atacuri cibernetice", a adăugat şeful poliţiei federale, menţionând că "aceste adaptări ale ameninţării teroriste fac misiunea FBI de combatere a terorismului mai dificilă şi ambiţioasă".
"În timp ce adversarii noştri în materie de securitate naţională evoluează şi se adaptează constant, FBI-ul trebuie să fie de asemenea capabil să răspundă cu operaţiuni şi strategii noi şi revizuite pentru a face faţă acestor ameninţări", a adăugat el, prezentând bugetul pe 2013 al FBI.
Teroriştii "nu se ascund în umbra spaţiului cibernetic", a spus el, "Al Qaida în Peninsula Arabia a creat o revistă online toată în culori şi în limba engleză", iar Shebab din Somalia face uz de Twitter pentru "a-şi sfida duşmanii în limba engleză". "Ei se folosesc de forumuri şi site-uri web pentru a recruta si radicaliza adepţi în vederea comiterii actelor teroriste", a adăugat el.
Şeful FBI a remarcat că numărul de anchete demarate de poliţia federală pentru piraterie informatică a crescut cu 84% din 2002.
El a spus că o mie de agenţi specializaţi lucrează la FBI pentru a răspunde ameninţării informatice.
Autorităţile judiciare americane au anunţat marţi inculparea mai multor membri ai Anonymous sau ai unor grupuri afiliate ce operează din Statele Unite, Irlanda şi Marea Britanie, ale căror acte de piraterie informatică ar fi făcut aproape un milion de victime.