De ce te mușcă pisica atunci când o mângâi. Mulți proprietari de pisici s-au plâns de temutele gheare și mușcături ale felinelor. De altfel, poți ști foarte ușor că o persoană este stăpânul unei pisici doar privindu-i mâinile.
De ce mușcă pisica atunci când o mângâi?
De ce mușcă pisica? Este greu de spus ce gândește o pisică atunci când își înfige ghearele în mâinile celor care o hrănesc. Adesea, acest impuls al felinelor are ca rezultat zgârierea mâinii sau a altei părți a corpului. Chiar și cele mai jucăușe momente între pisici și oameni, felinele se pot transforma într-un atacator.
Așa că e firesc ca proprietarii pisicilor să se întrebe de ce aceste animăluțe fac ceea ce fac, cum ar fi instinctul aparent imprevizibil de a ne prinde mâinile cu labele. Ghearele lor se înfig adânc, iar nu de puține ori pisicile atacă și cu dinții.
Ca majoritatea lucrurilor legate de pisici, răspunsul nu este atât de simplu. Există numeroase motive pentru care pisicile își înfig ghearele în mâinile stăpînului. Iată de ce apare acest comportament cât se poate de natural, dar uneori deranjant al pisicii, conform The Discerning Cat.
Pentru pisici, mușcăturile și lovitul cu lăbuțele sunt normale la joacă întrucât își exprimă instinctul natural de vânătoare. Atunci când sunt mici, pisicile se joacă cu mamele și cu tovarășii lor, imitând felul în care se năpustesc, apoi își mușcă prada.
Motivele pentru care te mușcă pisica
1.Mușcături din dragoste
Pisicile apucă cu lăbuțele și ghearele din instinct și toate pisicile o fac. De asemenea, o fac din motive diferite: poate fi suferință, dorința de joacă, instinctul de vânătoare sau simpla curiozitate.
În primul rând, să nu confundăm acele mici mușcături blânde cu agresiuni mai grave sau zgârieturi accidentale. Pisicile sunt ființe afectuoase, iar unele mușcă și atunci când vor să-și demonstreze afecțiunea față de stăpân. În unele cazuri, pisicile care au încredere în stăpân vor încerca să nu zgârie sau să muște agresiv. Iar dacă se ajung să o facă, mușcăturile lor nu afectează pielea.
2. Posibil să le provocați, fără să vreți, durere
Dacă se întâmplă să mângâiați pisica, ea poate răspunde într-o manieră defensivă. Mai ales dacă are o rană sau o afecțiune de care nu știți.
Pisicile pot avea răni despre care s-ar putea să nu știți. Dacă le mângâiați, le puteți cauza, din neatenție, durere, așa că, cu siguranță, vă vor zgâria sau mușca. De fapt, ați putea fi cauza rănirii lor, smulgându-le accidental blana sau rănindu-le pielea cu unghiile. Proprietarii acestor animăluțe ar trebui să fie atenți, mai ales cu pisicile cu blană mai bogată.
La pisicile bătrâne, posibilitatea apariției artritei sau a unor boli degenerative similare ar putea să le provoace durere atunci când sunt atinse.
3. Vă sugerează că au chef de joacă
Când pisicile se joacă, își folosesc lăbuțele și gura. Uneori, pisica pur și simplu încearcă să se distreze și nu înțelege că zgâriatul și mușcatul sunt dureroase pentru stăpân.
O pisică tânără poate face asta mai mult decât una mai bătrână. Apucarea mâinii este adesea văzută în tandem cu o acțiune de mușcătură și apoi lovirea cu picioarele din spate.
O pisică poate face multe daune în acest fel și ar trebui să observați dacă pisica manifestă des acest comportament. Din fericire, puteți învăța pisica să renunțe la un astfel de comportament nedorit.
Una dintre modalitățile recomandate de experți este de a limita timpul de joacă și de a acționa în consecință atunci când acel timp de joacă se termină. De exemplu, ar trebui să te joci cu pisica până la 40 de minute pe zi, apoi să te oprești. Pisicile vor învăța că există momente în care e bine să se joace și momente în care să se oprească.
4. Sau cred că tu vrei să te joci cu ele
Uneori, o pisică confundă mângâierea ocazională cu o sesiune de joacă. Așa că pot intra în acțiune gheruțele.
Pisicile tinere pot fi persistente atunci când vor să continue joaca, dar cel mai bine este să le ignorați.