De ce trebuie să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă. Super-medicamentul creat de natură

apa cu lamaie

SURSA FOTO: Dreamstime

Adevărul despre apa cu lămâie. Se spune că obiceiul de a bea apă cu lămâie dimineața, la prima oră, este o modalitate naturală de a culege beneficiile oferite de aceste citrice. Deși nu există dovezi științifice disponibile care să demonstreze beneficiile mitului apei cu lămâie, în ultimii ani a devenit o tendință extrem de populară.

Beneficiile apei fierbinți cu lămâie

Știm că lămâile sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, dar cum ajută organismul adăugarea lor în apă fierbinte? In mod cert, acest obicei ajuta la îmbunătățirea hidratării la prima oră, dimineața.

Mulți oameni sunt obișnuiți cu cafeaua sau ceaiurile cu cofeină care deshidratează. Dacă nu bem suficientă apă pe parcursul zilei, ne simțim letargici, obosiți și avem o digestie lentă.

Cei care beau apă sau alte băuturi hidratante înainte de a mânca tind să mănânce mai puțin. Înseamnă că apa caldă cu lămâie ar putea contribui la reducerea dimensiunii porțiilor și la pierderea în greutate.

Beneficii majore pentru organism când bem apă cu lămâie

Cu siguranță, hidratarea este unul din cele mai importante avantaje ale detoxifierii cu apă cu lămâie. Sănătatea generală depinde de cantitatea de apă pe care o bem, iar adăugarea acestui fruct în apă o poate face mai gustoasă.

Aport necesar de vitamina C: Lămâile conțin Vitamina C, un antioxidant puternic care întărește sistemul imunitar și ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor.

Bogată în antioxidanți

Dacă există ceva cu care asociem citricele, aceștia sunt antioxidanții. Deoarece lămâile sunt bogate în antioxidanți, apa cu lămâie ar putea fi un mod eficient de a avea o dietă bogată în antioxidanți, care acționează prin prevenirea deteriorării celulelor (stresul oxidativ).

Aceste daune celulare au fost legate de unele boli, dar antioxidanții pot contracara stresul oxidativ, prevenind apariția unor boli.

Apa cu lămâie asigură cantitatea necesară de potasiu. Vitamina C este un micronutrient care se găsește în lămâi, dar nu e singurul. Lămâia oferă puțin potasiu, aproape 32 mg pe 50 ml de suc de lămâie și aproape 10 mg pe lingură de coajă.

SURSA FOTO: Dramstime

Potasiul este un mineral esențial, fiind cunoscut în principal pentru rolul în funcționarea nervilor și pentru a ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Apa cu lămâie poate ajuta sănătatea vezicii urinare

Deși se crede că apa cu lămâie contribuie la menținerea unei vezici sănătoase, experții subliniază că apa cu lămâie are limitele ei.

„Apa cu lămâie nu va dizolva pietrele la rinichi existente. De asemenea, apa cu lămâie nu previne și nici nu tratează infecțiile urinare sau incontinența urinară”, spune medicul urolog Shenelle N. Wilson.

În schimb, experții susțin că apa cu lămâie poate ajuta sănătatea vezicii urinare.

În primul rând, apa cu lămâie poate ajuta la protejarea împotriva dezvoltării pietrelor la rinichi prin creșterea hidratării.

Adăugarea sucului de lămâie va ajuta la reducerea acidității urinei, protejând astfel împotriva acumulării de calciu, care poate duce la formarea pietrelor la rinichi. Medicul urolog Justin Houman spune chiar că „pacienții care sunt predispuși să facă pietre la rinichi sunt sfătuiți să bea zilnic suc de lămâie proaspăt stors”.

O meta-analiză din 2015 a unor studii publicate în revista Medicine a constatat că aportul mare de apă diluează concentrația și aciditatea urinei și elimină excesul de sare din organism, reducând cu 60% riscul de a face pietre la rinichi.

Dacă doriți să încercați efectul apei cu lămâie, Healthline sugerează să luați o jumătate de lămâie organică și să-i stoarceți sucul într-un pahar cu apă. Pentru a profita la maximum de apa cu lămâie, este bine să o consumați cât mai des. Nu uitați însă că băuturile acide pot deteriora smalțul dinților.

De aceea, este indicat să beți apa cu lămâie cu un pai și să clătiți apoi gura cu apă plată.