Terapiile spa, supranumite medicina confortului personal, precum şi tratamentele oferite de centrele de înfrumuseţare pot constitui unele dintre cele mai atractive şi motivante cadouri de Sărbători pentru angajaţi.

„Corporate spa“ este un concept ce se adresează companiilor care doresc să-şi motiveze şi să-şi fidelizeze angajaţii, precum şi celor ce urmăresc recompensarea clienţilor loiali sau a partenerilor de afaceri. La rândul lor, angajaţii percep cadourile şi bonusurile în terapii spa ca o reală grijă din partea companiei, şi nu doar un mod formal de apreciere, prin oferirea de obiecte sau bani. Pentru combaterea stresului acumulat la serviciu, specialiştii centrului Eden Spa propun angajatorilor să introducă în cultura organizaţională noţiunea de „wellness“, beneficiile acesteia fiind multiple: cresc productivitatea muncii şi performanţele profesionale, se îmbunătăţesc relaţiile familiale, colegiale şi sociale, se reduce absenteismul din motive medicale. „Noi considerăm că o sănătate bună înseamnă o afacere performantă“, afirmă Liliana Paraipan, general manager Eden Spa. „Relaţia cu companiile a început timid, acum doi ani, pe o piaţă încă nepregătită să înţeleagă şi să accepte beneficiile unor astfel de terapii. Primele contracte au fost realizate cu multinaţionalele care şi-au diversificat programele de beneficii pentru salariaţi şi cu o serie de manageri care s-au dovedit deschişi la modelul occidental privind grija faţă de angajat şi care au testat chiar personal serviciile noastre“, povesteşte Liliana Paraipan.

Carduri – cadou şi terapii personalizate

În acest moment, numărul clienţilor corporate ai centrului a ajuns la 80, mulţi dintre aceştia prelungind contractele anterioare. Pentru Sărbători, Eden are în ofertă patru variante de cadouri: decoraţiuni pentru crearea atmosferei de Crăciun spa acasă (la preţuri cuprinse între 300 şi 700 de lei), carduri „Merry Christmas!“ şi „Happy New Year!“ pentru terapii şi tratamente (166 lei – 733 lei), produse de îngrijire a pielii Pevonia Botanica (133 lei – 875 lei) şi produse Jessica pentru manichiură şi pedichiură (25 lei – 130 lei). Un voucher– cadou de Crăciun emis de Ana Aslan Health Spa, din Eforie Nord, costă 200 de lei. Oferta este valabilă între 12 februarie şi 30 aprilie 2008, cu rezervare prealabilă, şi presupune un pachet complet de relaxare, adaptat pentru femei şi pentru bărbaţi.

Sweet Smile este o noutate pe piaţa spa: un salon de masaj şi relaxare, respectiv de tratamente corporale şi reflexoterapie, dar şi cu muzică bună şi cărţi care nu te lasă indiferent. Până la sfârşitul anului, toate pachetele de servicii beneficiază de o reducere cu 25%, iar cardul de abonament-cadou, pus la dispoziţia companiilor, are o valabilitate de şase săptămâni din momentul emiterii. Preţul acestuia variază între 200 şi 860 de lei, în funcţie de numărul şi de durata procedurilor.

GETT’S Concept este un program special de fidelizare, dezvoltat de lanţul de saloane de înfrumuseţare GETT’S. În cadrul acestuia, se oferă clienţilor un cec valoric personalizat, Gift Certificate, care permite posesorului să-l folosească până la epuizarea sumei înscrise pe el. „Este un cadou potrivit atât pentru angajaţi, cât şi pentru colaboratori sau prieteni“, ne asigură Jacqueline Aura Enciu, PR&marketing manager pentru GETT’S Hair Studio & Color Bar. „Din câte ştiu, cu ocazia sărbătorilor, angajaţii pot primi din partea companiei un cadou în valoare de 150 de lei, ceea ce înseamnă că această sumă este deductibilă şi neimpozabilă. Asta face ca firma să aibă un dublu avantaj: deduce TVA şi înregistrează suma pe cheltuială“, adaugă Jacqueline Enciu.

Gift Certificate este un produs financiar care a devenit foarte atractiv şi sunt multe companii care l-au achiziţionat atât de 8 Martie, cât şi de Crăciun. Este valabil şase luni de la data emiterii şi poate fi transmisibil unui membru al familiei, în cazul în care cel care l-a primit cadou nu doreşte să beneficieze personal de serviciile de înfrumuseţare puse la dispoziţie de saloanele GETT’S.

Carduri si cecuri

81-9327-56_xmaswellness.jpgEDEN SPA GIFT CARDS Cardurile „Happy New Year!“ şi „Merry Christmas“, de la Eden Spa, sunt valabile şase luni de la data contractării sau se stabileşte de comun acord perioada de valabilitate. Nu sunt transmisibile, dar serviciile se pot substitui.


81-9326-56_flyerdlgettsori44bd3.jpgGIFT CERTIFICATE (GETT’S) Cecul valoric personalizat poate fi nominal sau poate conţine numele companiei. Persoanele care îl primesc cadou pot beneficia de serviciile de înfrumuseţare din cadrul celor trei saloane GETT’S sau pot cumpăra produse profesionale de îngrijire personală. Dacă cecul are o valoare ce se poate consuma în mai multe vizite, acesta se înregistrează în sistem şi se scade pe măsură ce sunt cumpărate servicii sau produse.