Fostul director al companiilor aeriene Blue Air şi Tarom, Gheorghe Răcaru, s-a reorientat către agricultură şi a intrat ca acţionar, alături de Nelu Iordache, într-o fermă pomicolă la Adunaţii Copăceni, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro.

Holdingul care are în componenţă ca principale companii Romstrade şi Blue Air a alocat 7 milioane de euro pentru dezvoltarea fermei pomicole „La Moşie”. „Pentru moment nu ne gândim la export şi vrem doar să încercăm să acoperim o parte din necesarul intern de fructe”, a arătat Gheorghe Răcaru, care deţine 10% din Blue Air.

Răcaru a devenit pomicultor dintr-o întâmplare. „Eram întro vizită în Olanda, căutam nişte avioane şi am nimerit într-o livadă. M-am gândit că la noi în România pe piaţă sunt mai multe fructe aduse din import şi este păcat pentru că pământul românesc este roditor”, a povestit Răcaru. El a demarat afacerea cu fructe achiziţionând 100 de hectare de teren în principal din din zona fostului IAS din Adunaţii Copăceni şi a cultivat pomi fructiferi importaţi din Olanda.

„La Moşie” furnizează fructe în reţelele Real şi Carrefour

Ferma pomicolă „La Moşie” a demarat în această vară furnizarea fructelor în reţelele de supermarketuri Real şi Carrefour din întreaga ţară. „Anul acesta am obţinut 1.000 de tone de fructe, dar sperăm că la recolta viitoare producţia să fie de câteva ori mai mare”, a subliniat Răcaru. Proiectul „La Moşie” este un brand 100% românesc, spune Răcaru.