Un lucru este cert pe litoralul românesc la capitolul mâncare. Prea puține dintre felurile meniurilor restaurantelor și fast food-urilor sunt realizate ca la carte. Până și celebra șaorma cu de toate este exagerată, pentru că toți comercianții, în goana după clienți au turnat în lipie absolut toate ingredientele existente într-o bucătărie de fast-food.
Partea bună este că, aproape de oriunde o cumpărați, veți primi gratuit o băutură (ayran sau orice altă răcoritoare). În funcție de stațiune, prețul pornește de la 15 lei (Costinești) sau 20 de lei (Mamaia).
Cam toate cluburile de pe litoral dispun și de o terasă-restaurant. Prețul mediu în Mamaia pentru un prânz este 50 de lei de persoană, în Eforie Nord-35 de lei, iar în Costinești -40 de lei. Bugetul pentru cină crește, în medie, cu 15 lei.
Cine vrea fructe de mare și pește proaspăt găsește destule restaurante sofisticate în Mamaia. Printre cele mai căutate – în pofida prețurilor mari – este Chevalet, aflat peste drum de Hotel Club California, pe malul lacului Siutghiol. Mâncarea este excelentă, iar atmosfera pare desprinsă mai degrabă de pe riviera franceză.
Cine dispune de un buget mai mic, se poate orienta către restaurantul La Mama, deschis anul acesta în Mamaia Nord.
Mâncare ca acasă, la Costinești și Eforie Nord
Exceptând Mamaia, în restul stațiunilor de pe litoral se găsesc restaurante care să ofere mâncare bună la prețuri rezonabile. Dacă ajungeți în Costinești, încercați terasa „La Bunica”, situată în apropierea Obeliscului. Nu are un specific aparte, astfel că veți găsi toată gama de produse, de la salate italienești la feluri de mâncare arăbești. Bugetul pentru un prânz cu toate cele trei feluri și băutură nu depășește 70 de lei de persoană.
Eforie Nord este împânzit de restaurante care mai de care mai variate, de la „împinge tava” la restaurante aproape neschimbate de la începutul anilor ’90.
Cine ajunge în această stațiune poate mânca la Kherhana La Stuf, aflat lângă hotelul Royal. Locul este rustic, cum sugerează, de altfel, și numele. Meniul are la bază pește, iar bucătarii sunt deschiși sugestiilor clienților. Bugetul pentru un prânz complet este de 100 de lei de persoană.
De la localuri de fițe la fast-food
12 august 2013, 19:50
Ultima modificare în 12 august 2013, 22:50
Litoralul românesc este împânzit de terase cu mâncare sofisticată, a la carte, dar, în egală măsură, șaormeriile și buticurile de tip fast-food sunt amplasate la fiecare colț de stradă. Prețurile pentru o masă variază de la 15 lei până la 100 de lei
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Agenţia Internaţională pentru Energie a redus estimarea privind cererea de petrol în 2014
- Grecia: O firmă din două păcăleşte Fiscul
- Cu cât a ieftinit Isărescu creditele în lei
- Deficitul comercial scade cu 2 miliarde euro!
- Negocierea în tranzacţiile pe programul Prima Casă se va face tot în euro
- George Turtoi: Dacă am duce în Occident roşia românească, cred că am putea să o vindem la un preţ triplu
- Boom-ul imobiliar chinez preocupă guvernul de la Beijing
- Cine câştigă din pasiunea românilor pentru integrame, rebus și sudoku?
- Trei moduri prin care „ne păcălesc” farmaciile
- Sandero a luat locul modelului Duster în topul preferințelor clienților europeni