Traseul pe care se va putea circula începe de la intersecţia cu DN 3 în zona localităţii Basarabi, continuă până la nodul rutier cu Varianta de ocolire a municipiului Constanţa şi până la intersecţia cu DN 39 spre Mangalia. Este vorba de puțin peste 21 de kilometri de autostradă care vor fi deschise circulaţiei la o cale, conform, anunțului făcut luna trecută de ministrul Transporturilor Anca Boagiu.

În urmă cu două săptămâni, Anca Boagiu a vizitat șantierul tronsonului de autostradă de la Medgidia la Constanța. Cu această ocazie, ea a declarat că până în septembrie vor fi finalizate şi alte porţiuni, ”o cale a tronsonului de la Medgidia la Constanţa şi secţiunea între intersecţia de la Valea Dacilor şi DN3”, urmând ca în 2012, pe ruta Bucureşti – Constanţa să se circule pe întreaga autostradă finalizată, cu excepţia tronsonului Cernavodă-Medgidia pe care se va circula pe o singură bandă.

Referitor la această porţiune, ministrul Transporturilor a spus că este ”abandonată din cauza constructorului care vrea să facă autostrăzi la preţuri triple”, menţionând că Autostrada Soarelui va fi finalizată integral în anul 2013.