Death Clock – Cu toții vom muri la un moment dat, dar nu ar fi convenabil să știm când?

Majoritatea oamenilor ar spune probabil „nu”, însă există un ceas al morții (Death Clock) pentru persoanele care doresc să știe când vor muri. Acest instrument bazat pe inteligență artificială, care a fost lansat în iulie, oferă utilizatorilor previziuni personalizate privind decesul, utilizând un set de date din peste 1200 de studii privind speranța de viață cu 53 de milioane de participanți.

În ciuda conceptului său sumbru, Death Clock a stârnit un mare interes din partea planificatorilor financiari datorită capacității sale de a încuraja persoanele să facă planuri financiare de pensionare mai meticuloase.

Consilierul financiar Ryan Zabrowski a declarat pentru Forbes că „pierderea banilor este o preocupare uriașă pentru persoanele în vârstă, pentru pensionarii noștri”. El a menționat, de asemenea, că produsele bazate pe inteligență artificială precum Death Clock pot ajuta oamenii să ia decizii financiare bine informate pentru a-și gestiona mai bine anii de final.

Oamenii trebuie să răspundă la un sondaj care pune întrebări specifice

Utilizatorii Death Clock trebuie să răspundă la un sondaj care pune întrebări specifice privind sănătatea mintală, bolile cronice și istoricul familial, în plus față de întrebările demografice standard precum vârsta, sexul și etnia, scrie Oddity Central.

Pentru a oferi cea mai precisă predicție a morții posibilă, algoritmii sofisticați iau în considerare și factori precum tiparele de somn, nivelurile de stres, rutinele de exerciții fizice și dieta.

Dovezi anecdotice sugerează că Death Clock are rezultate relativ pozitive. De exemplu, Anthony Ha, un reporter TechCrunch, l-a folosit recent și a descoperit că, cu anumite ajustări ale stilului de viață, ar putea trăi până la vârsta de 103 ani.

Cu toate acestea, conform tabelului cu statistici de deces al Administrației Securității Sociale, un bărbat în vârstă de 85 de ani din Statele Unite mai are de trăit aproximativ 5,6 ani.

De la lansarea sa din iulie, Death Clock a avut peste 125000 de descărcări, fiind una dintre cele mai mediatizate aplicații bazate pe inteligență artificială.