Retailerul francez de articole sportive Decathlon va deschide în acest an al doilea magazin din Bucureşti, lângă Grand Arena din Berceni, unde a închiriat un spaţiu de la proprietarii centrului comercial, a declarat Fabrice Beschu, directorul general al companiei în România.

„Am semnat deja contractactul de închiriere, magazinul urmând să aibă circa 5.500 de metri pătraţi de spaţii de vânzare. Magazinul va fi deschis în cursul anului 2010”, a spus Beschu, prezent la conferinţa de lansare al proiectului Pallady Shopping Center, unde retailerul a închiriat 7.000 de metri pătraţi.

Trei magazine în România

Decathlon va deschide în 2011 magazinul din bulevardul Theodor Pallady, ajungând astfel la trei unităţi în Bucureşti.

Primul magazin Decathlon din România, a fost deschis la începutul anului trecut în cadrul parcului de retail Militari Shopping Center.

Beschu a declarat la acea vreme că ritmul de extindere pe piaţa românească a companiei depinde de rezultatele obţinute de primul magazin.

De 10 ani pe piaţă

Retailerul a intrat pe piaţa românească în anul 2000 pe partea de producţie. Astfel, Decathlon produce în România, prin intermediul parteneriatelor cu firme private, echipament sportiv pentru atletism, ciclism, ski, pantofi de sport şi pentru munte, echipament pentru scufundări, biciclete, patine cu rotile, distribuite în reţeaua sa de magazine.

Grupul francez Decathlon, înfiinţat în 1976, este prezent în 15 ţări cu peste 400 de magazine.

Pe piaţa românească de retail cu articole sportive mai sunt prezente reţelele Intersport, Hervis Sports, Puma, Nike, adidas, Lotto.

SURSA: Mediafax