Conform instituţiei, planul de redresare astfel aprobat poate conduce la restabilirea situaţiei financiare a societăţii, până la data de 31 decembrie 2016, în scopul apărării drepturilor asiguraţilor şi al promovării stabilităţii activităţii de asigurare în România.
În principal, planul cuprinde: efectuarea şi depunerea Raportului de audit întocmit potrivit contractului cu Deloitte, până la 30 septembrie 2016; majorarea capitalului social cu 30 milioane euro, printr-un împrumut subordonat al acţionarilor până la 30 septembrie 2016; recuperarea împrumuturilor acordate de City Insurance unor societăţi afiliate (City Invest), partenerilor (Unity Broker) sau altor terţi, în valoare de 39 milioane euro; sindicalizarea tratatelor de reasigurare de tip cotă-parte pentru asigurarea RCA; restructurarea completă a programului de încheiere a unui nou tratat cu reasigurători supravegheaţi în sistem echivalent Solvency II.
De asemenea, societatea se obligă să aducă la cunoştinţa tuturor creditorilor cunoscuţi, în termen de cel mult 5 zile de la data primirii Deciziei, măsurile dispuse de către ASF.
ASF precizează că aceste măsuri nu influenţează obiectul de activitate a societăţii City Insurance. Toate poliţele emise sunt şi rămân valabile de la momentul emiterii până la expirare, iar societatea poate să emită în continuare poliţe de asigurare.
SURSA: Agerpres