Idolul său era investitorul Ben Graham, care a scris şi una dintre cărţile lui preferate. Între 1951 şi 1954, pe când lucra ca broker în Omaha, îi trimitea frecvent idei de investiţii în valori mobiliare, până când, într-o zi Graham i-a propus să lucreze alături de el.

"Mi-a oferit un loc de muncă la Graham-Newman Corp., aşa că m-am mutat cu soţia şi cu fiica mea în New York. Dar a fost un job de scurtă durată. Un an mai târziu, când aveam 25 de ani, Graham m-a anunţat de planurile lui de pensionare şi mi-a propus să-l înlocuiesc. Era un fond micuţ, de 6-7 milioane de dolari, dar era faimos", îşi aminteşte Buffett.

Acesta a fost momentul de cotitură din cariera sa: i se oferea şansa să calce pe urmele idolului său, dar l-a refuzat. De ce? Pentru că  el dorea să se reîntoarcă în Omaha.
"A fost o decizie traumatizantă. Ideea e că la sfârşitul facultăţii aveam 9.800 de dolari, dar până în anul 1955 strânsesem 127.000 dolari. M-am gândit că mă întorc în Omaha, predau câteva ore la colegiu, citesc mult…aveam de gand să mă pensionez! Mă gândeam că am putea trăi cu 12.000 dolari pe an, şi, pe baza activelor mele de 127.000 dolari, puteam face cu uşurinţă asta".

În drum spre Omaha, a vizitat companiile în care intenţiona să investească. "Pur şi simplu mergeam neanunţat, fără să am programare. Dar am văzut că oamenii stăteau de vorbă cu mine. Toţi aceşti oameni m-au ajutat", scrie investitorul american. În Omaha a închiriat o casă cu 175 de dolari pe lună. "I-am spus soţiei mele că aş fi bucuros să cumpăr o casă, dar atunci aş fi ca un tâmplar care-şi vinde trusa cu instrumente. Nu am vrut să îmi folosesc capitalul".

Buffett nu intenţiona să gestioneze banii altcuiva, ci doar ai lui. " Dar, şapte persoane, inclusiv o parte din rudele mele, mi-au spus: "vrem să ne spui ce să facem cu banii noştri". Le-am spus că ceea ce pot face este să formez un parteneriat şi dacă vor să mi se alăture, sunt liberi să o facă. Socrul meu, colegul de cameră din facultate, mama lui, mătuşa mea, sora, cumnatul şi avocatul meu, toţi mi-au dat banii lor. Aveam şi sutele mele de dolari şi ăsta a fost începutul – total accidental.

Înainte de a le lua banii, le-am dat o foaie cu ceea ce eu am numit regulile de bază. Le-am explicat că nu am de gând să le spun ce deţinem sau chestii de genul ăsta. Am lămurit totul şi mi-au dat banii lor. Nu am cerut nimănui nimic, dar apoi am primit tot mai multe cecuri de la oameni pe care nu îi cunoşteam. Între timp, în New York, compania Graham-Newman era lichidată. Homer Dodge, care investise în companie, l-a întrebat pe Ben Graham ce să facă cu banii lui. Ben i-a spus că e un puşti în Omaha care a lucrat pentru el. Aşa că Dodge a venit la mine. Aveam 25 de ani, arătam de 17 şi mă purtam ca la 12 ani. M-a întrebat ce fac şi i-am răspuns că ceea ce fac cu familia mea o să fac şi cu el.

Deşi nu aveam idee, vârsta de 25 de ani s-a dovedit un punct de cotitură. Îmi schimbam viaţa, punând bazele a ceea ce se numeşte acum Berkshire Hathaway. Nu eram speriat: făceam ceva ce îmi plăcea şi încă îmi place", a povestit Buffett pentru Forbes.
În topul miliardarilor lumii, Warren Buffett se situează pe locul trei, după Carlos Slim şi Bill Gates, Forbes estimând că are o avere de 44 de miliarde de dolari.
Forbes: Miliardarii planetei. Vezi cât a scăzut averea lui Dinu Patriciu