Decizia în cazul procesul lui Timmermans în România. Ce păţeşte şeful Comisiei Europene

La începutul acestui an, procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere depusă de site-ul luju.ro. Denunțul a fost formulat pe 30 ianuarie 2019.

Frans Timmermans scapă acum de dosarul penal ce i-a fost deschis în România.

Citeşte şi: Frans Timmermans, anchetat în România. Lazăr vizat direct. Care este legatura cu Kovesi și de unde a pornit totul

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic „Timmermans”, clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”, informează un comunicat al instituției.

Secția pentru anchetarea magistraților a înregistrat o plângere penală adresată de site-ul luju.ro în care sunt vizați Frans  Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pe Justiție Vera Jourova, Augustin Lazăr,  procurorul general al României, dar și Angela Cristea, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citeşte şi: Frans Timmermans, în România!  Mutare surpriză a Prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene înainte de întâlnirea cu Dăncilă

Plângerea îi vizează totodată și pe cei care au tehnoredactat ultimul raport MCV, cel din 13 noiembrie 2018.

Site-ul luju.ro scria atuci că oficialii europeni pot fi anchetați de SIIJ deoarece în art. 10 alin. (1) din Cod penal scrie că „Legea penală română se aplică infracțiunilor săvârșite în afara teritoriului țării de către un cetățean străin sau o persoană fără cetățenie, contra statului român, contra unui cetățean român ori a unei persoane juridice române”.

Citeşte şi: Timmermans, declarație halucinantă: ”Dacă nu intrați în UE, Putin făcea cu România ce face acum în Ucraina”