Decizia luată chiar acum de RCS-RDS. Toți clienții trebuie să știe

Sursă: Dreamstime

Este anunțul momentului pentru toți clienții RCS-RDS! Operatorul a luat decizia. Se anunță schimbări importante. Iată ce trebuie să știți.

Grupul RCS a depus la CNA modul în care va aranja posturile de televiziune în grila de programe, pe zone tematice unice. Decizia vine după o perioadă în care posturi precum Aleph News au acuzat operatorul că sunt ultimele în grila de programe.

Ca răspuns la aceste acuzații, RCS a explicat faptul că sunt mai multe grupuri de posturi pe aceeaşi categorie – cele mari, în faţă, cele mici, mai în spate. Conflictul s-a lăsat şi cu amenzi date operatorului de cablu.

Mai exact, RCS a vrut să creeze două pachete cu televiziuni de ştiri. Un pachet în care sunt incluse marile televiziuni, Antena 3, Romania TV, Realitatea, B1 şi Digi24 şi un al doilea pachet, poziţionat spre finalul grilei, cu televiziunile mai mici de ştiri, printre care Aleph News sau NCN.

Potrivit noii legi a audiovizualului operatorii trebuie să organizeze posturile pe „grupuri tematice unice”. Până acum, Digi a amânat rearanjarea, invocând în faţa CNA motive „tehnice”.

Cum va arăta noua grilă de programe?

În grila de programe Digi pe Bucureşti, prima parte va fi a canalelor de sport. Urmează 21 de posturi generaliste şi apoi 14 televiziuni de ştiri româneşti şi internaţionale. Urmează apoi grupajele de filme, copii şi documentare, potrivit informațiilor transmise de paginademedia.ro

Mutarea urmează să fie făcută în următoarele săptămâni. Consiliul Naţional al Audiovizualului urmează să demareze controale pentru a verifica situaţia după 1 noiembrie.

Programele în București și Ilfov

Iată cum vor fi programate în grila digitală canalele în Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Clălăraşi, Giurgiu şi Prahova:

1-10: Programe de sport (10 posturi)

12-31: Programe generaliste (21 de posturi)

32-35: Posturile de ştiri (14 canale, româneşti şi internaţionale)

46-47: Două posturi dedicate publicului feminin

48-68: Posturi de filme (21 de canale)

70-82: Televiziuni pentru copii (13 canale)

83-101: Documentare (21 de posturi)

102-103: Posturi lifestyle

104-109: Programe din categoria religios, cultural, educaţie

110-124: Posturi muzicale (15 canale)

125-130: Folclor, divertisment folcloric, etnografie, culural folcloric, manele (6 posturi)

Urmează un post din categoria Business (131), unul italienesc (132), un canal de design şi arhitectură (133), un post medical (134), unul de publicistică (135), de agricultură (136) şi unul pentru pescuit şi vânătoare.

În capătul grilei sunt puse posturile de turism, cele dedicate minorităţilor (cinci canale) şi opt posturi locale sau regionale.