Este decizia momentului privind campania de vaccinare anti-COVID în România! Modificarea importantă a fost anunţată, zilele trecute, chiar de către şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă. Totul a intrat în vigoare chiar de astăzi.
Noi detalii despre mersul campanie de vaccinare în România! De acum încolo, şi aceşti români vor putea fi introduşi în Registrul de Vaccinare.
Persoanele care nu au un act de identitate vor putea fi şi ele introduse în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare
Este vorba despre persoanele care nu au un act de identitate.
Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19), a explicat cum anume va fi optimizat Registrul Electronic de Vaccinare, pentru a putea fi înregistraţi şi aceşti români, o situaţie întâlnită în special atunci când vine vorba despre persoanele fără adăpost.
Modificările au intrat în vigoare începând de astăzi, 14 februarie.
“Un alt element important este legat de optimizarea Registrului Electronic Naţional de Vaccinare tocmai pentru a permite să înregistrăm persoanele fără acte de identitate.
Aveam o problemă la persoanele fără adăpost, unde în mod obişnuit Direcţiile de Asistenţă Socială din cadrul primăriilor se ocupă de eliberarea şi de actele de identitate, de a sprijini aceste persoane pentru eliberarea actelor de identitate.
Mulţi dintre ei migrează dintr-o regiune în alta sau dintr-un judeţ în altul şi din acest punct de vedere era o problemă şi atunci pentru a facilita procesul de vaccinare, începând de luni, 14 februarie, s-a optimizat Registrul Electronic Naţional de Vaccinare şi pot să fie înregistrate şi aceste persoane tocmai pentru a exista o evidenţă clară a acestor persoane.
Practic, se va selecta o categorie de persoane fără adăpost, fără documente de identitate şi vor fi introduse”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.
Se închid 171 de cabinete de vaccinare, din cauza interesului scăzut al românilor pentru imunizarea anti-COVID
În altă ordine de idei, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a anunţat închiderea câtorva zeci de cabinete de vaccinare din întreaga ţară. Unele dintre ele vor deveni centre de testare, a precizat Valeriu Gheorghiţă.
“Am identificat un număr de 322 de cabinete de vaccinare care au o activitate redusă în ultimele două săptămâni, în perioada evaluată, ceea ce înseamnă mai puțin de 10 doze administrate zilnic.
Ieri am avut o ședință, împreună cu colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății și Direcțiile de Sănătate Publică, și, practic, analizând fiecare cabinet de vaccinare în parte, 171 își vor încheia activitatea în perioada următoare.
De asemenea, parte din celelalte centre vor fi probabil transformate în centre de testare, acolo unde permite circuitul și accesibilitatea pentru pacienți, mai ales în mediul rural și de asemenea o parte din centre vor funcționa în format hibrid, în sensul în care va există atât activitate de vaccinare, cât şi activitate de testare.
Mai mult decât atât, din acest punct de vedere, de pildă, centrul de vaccinare de tip drive-thru din Deva, Hunedoara, deja și-a început activitatea și ca centru de testare și, practic, persoanele se prezintă direct la centru, pe un flux separat și beneficiază de testare, conform recomandărilor”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă în conferinţa de presă susţinută săptămâna trecută.