Decizia momentului în România! Vor primi cu toţii 150 lei pe lună. Klaus Iohannis a semnat

Sursa: Dreamstime

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea ce prevede acordarea de tichete lunare în valoare de 150 de lei pentru copii care frecventează un club sportiv de performanță.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Toți copiii care sunt legitimați la un club sportiv și fac sport de performanță vor primi, începând cu data de 1 ianuarie 2023, tichete în valoare de 150 de lei pe lună.

Tichetele de sportiv pot fi folosite numai pe teritoriul României

Copiii și juniorii care frecventează cluburile sportive înființate conform legii și care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale, vor beneficia lunar de tichete sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv, în urma unei legi promulgată, marți, 22 noiembrie, de președintele Klaus Iohannis.

Legea arată că fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet de sportiv pe lună, valoarea nominală a acestuia fiind de 150 lei. De asemenea, tichetele de sportiv pot fi folosite numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de echipamente și articole sportive specifice disciplinei sportive practicate, pentru transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Legea va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023, iar resursele necesare pentru plata tichetelor de sportiv vor fi asigurate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.  Proiectul de lege vizat a fost votat de Camera Deputaților pe 26 octombrie, cu 237 de voturi „pentru” și 18 abțineri.

Șeful statului a promulgat legea cu privire la prelungirea contractului de închiriere a locuințelor ANL

Liderul de la Cotroceni a promulgat, luni, 21 noiembrie, actul normativ pentru modificarea Legii 152/1998 cu privire la înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL). Legea prevede că, după expirarea perioadei contractuale inițiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte cinci ani.

Până la momentul de față, contractul de închiriere a acestor locuinţe se putea prelungi pentru perioade de câte un an.

Așadar, actul normativ arată că „locuinţele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate (…) se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum 6 ani consecutivi de la data încheierii primului contract de închiriere către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului şi fără interdicţie de vânzare sau după minimum un an neîntrerupt de la data încheierii primului contract de închiriere, cu condiţia consemnării interdicţiei de vânzare pe o perioadă de 5 ani de la data dobândirii acestora la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară, în condiţiile legii”, se precizează în proiectul de lege.