Cu ocazia aniversării de 50 de ani Big Mac, McDonald’s lansează la nivel global o colecție de monede în ediție limitată – MacCoins. 6.2 milioane de monede MacCoin vor fi distribuite în restaurantele McDonald’s din peste 50 de țări din întreaga lume, conform unui comunicat al companiei.
În România, peste 70 de milioane de burgeri Big Mac au fost vânduți în cei 23 de ani de la deschiderea primului restaurant McDonald’s. Anul acesta, monedele în ediție limitată MacCoins vor fi distribuite clienților români, pentru a recunoaște rolul legendar pe care l-a dobândit Big Mac de-a lungul timpului, devenind un reper atât în industria alimentară, cât și în economie.
În cei 50 de ani ai săi, Big Mac a devenit un simbol atât de universal, încât este utilizat pentru măsurarea puterii de cumpărare a monedelor internaționale. Astfel, cu ocazia aniversării, McDonald’s lansează colecția de monede în ediție limitată MacCoin. În limita stocurilor disponibile, clienții vor putea intra în posesia monedelor începând cu 2 august.
„Puține produse și-au câștigat de-a lungul timpului statutul de simbol al unei industrii, iar Big Mac este unul dintre ele. În ultimii 23 de ani am vândut peste 70 de milioane de burgeri Big Mac în România și, încă de la deschiderea primului restaurant McDonald’s în țara noastră, Big Mac este unul dintre cele mai populare produse din meniu. De aceea, suntem mândri să fim printre cele peste 50 de țări din toată lumea care au ocazia să marcheze aniversarea de 50 de ani Big Mac prin oferirea monedelor în ediție limitată MacCoins”, a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants Romania
La 50 de ani de la introducerea Big Mac în meniul de la McDonald’s, monedele MacCoin au fost lansate pentru a sărbători cele cinci decenii din istoria burgerului. Astfel, la aniversarea de 50 de ani, Big Mac devine o monedă în sine – 6.2 milioane de monede MacCoin, realizate din alamă provenită din Statele Unite ale Americii, vor fi distribuite în restaurantele McDonald’s participante la proiect în peste 50 de țări din întreaga lume.
Monedele MacCoin nu au valoare în numerar, fiecare dintre cele cinci reprezintă câte un deceniu din istoria Big Mac, iar clienții le pot împărți cu prietenii, le pot colecționa sau, începând cu 3 august, le pot da la schimb pentru un Big Mac până la finalul lui 2018 în orice restaurant McDonald’s din țările participante la proiect.
“Când străbunicul meu a inventat burgerul Big Mac în restaurantul lui din Pennsylvania, voia doar să-și facă clienții fericiți”, spune Nick Delligatii, strănepotul lui Jim Delligatti, inventatorul burgerului. „Pe 2 august ar fi fost cea de a 100-a aniversare a străbunicului meu și cred că ar fi foarte mândru să știe că burgerul lui e prezent în peste 100 de țări și astăzi poate fi găsit în orice restaurant McDonald’s din lume”, încheie el.
Începând cu 2 august, fanii Big Mac pot intra în posesia monedelor în ediție limitată MacCoins printr-o serie de activări organizate special în peste 50 de țări din întreaga lume. În România, monedele MacCoins vor fi împărțite fanilor Big Mac, în limita stocului, în cadrul a trei evenimente din București, Cluj și Constanța, dedicate aniversării de 50 de ani a burgerului Big Mac și prin câteva acțiuni-surpriză pe canalele de social media ale McDonald’s în România. În plus clienții vor putea primi câte un MacCoin și în restaurante, în limita stocului disponibil, la cumpărarea unui meniu Big Mac.