Majestatea sa Margareta a României, Custodele Coroanei, și actualul conducător al Casei Regale a României a decis să înregistreze la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) mărcile Regina Margareta și Castelul Pelișor.
Custodele Coroanei a depus cererea de înregistrare a mărcilor în cursul zilei de 20 iulie. Castelul Pelișor va putea fi folosit pentru băuturi alcoolice (cu excepița berii), cum ar fi vinul, însă marca Regina Margareta poate fi utilizată pentru o varietate de produse. Printre produsele care vor putea purta acest nume se regăsesc preparate pentru albit, uleiuri, produse farmaceutice, băuturi alcoolice, bere, tutun și articole pentru fumători, cafea, carne, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse agricole, mobilier, scule și instrumente de mână, mașini automate de vânzare, pentru asigurări, transport, educație, servicii de alimentație publică, servicii medicale sau servicii juridice.
Și Altețea Sa Regală Principele Radu a decis să înregistreze la OSIM marca Principele Radu, care poate fi utilizată tot pe o varietate de produse și servicii.
Majestatea sa Margareta a României a ales să nu folosească titlul de Regină, ci de Custode al Coroanei, titlu pe care chiar regele Mihai i l-a oferit personal. Atât timp cât coroana va fi în exil și România va rămâne republică, ea a decis să poarte acest titlu.
Majestatea sa Margareta a României s-a născut la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949. Este prima fiică a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana ai României. A fost desemnată Principesă Moștenitoare în anul 1997 și Custodele Coroanei române în anul 2007.
Instituția Regele Mihai I
Casa Regală va funcţiona ca instituţie şi va primi anual fonduri de la bugetul statului, stabilește un proiect al parlamentarilor PSD-ALDE, intrat în circuitul legislativ în această primăvară.
Instituţia denumită Regele Mihai I va primi 860.000 de euro pe an de la stat pentru acoperirea cheltuielilor şi va putea angaja maxim 20 de persoane. Sediul Casei Regale va fi la Palatul Elisabeta, care va trece din administrarea RAAPPS în cea a noii instituţii. Proiectul mai prevede ca aceasta va funcţiona în subordinea Senatului.
Casa Regală ocupă locul 85 în ultima ediție a Top 300 Capital cei mai bogați români, cu o avere estimată la 65-67 mil. euro. Familia Regală a României deținea mii de hectare de teren agricol și de păduri, mai multe castele și numeroase alte imobile. După Revoluție, doar o parte dintre proprietăți au fost recuperate.