Avocații lui Dragnea susțineau că dosarul ar fi fost repartizat unui complet de judecători de contestații, deși acesta ar fi trebuit repartizat unui complet care judecă apeluri.
Ulterior, s-a decis legalitatea completului, dar au rămas în pronunțare.
În același timp, procurorul DNA s-a opus, explicând că se poate face contestație în cazul procesului de fond ce are la bază o contestație la executare.
„Invocă excepția nelegalei compuneri a acestei instanțe. E o instanță de contestație și nu una de apel. Nu s-au respectat regulile repartizării aleatorii. Dacă era bifat coeficientul de indexare a apelului în loc de contestație cauza ajungea la un complet de apel legal format.
S-a trecut peste principala calificare făcută de noi, respectiv că în mare parte e apel și în subsidiar contestație. Calificați această acțiune că apel și trimiteți la repartizare aleatorie din nou”, a afirmat avocatul Corneliu Popescu.
Ce spun avocații
„Calea de atac nu putea fi catalogată nicicum drept contestație și cerem admiterea excepției”, a precizat și avocata Flavia Teodosiu.
„Considerăm că e corectă calificarea căii de atac. Vorbim de o subspecie a contestației la executare. Respingeti excepțiile acestuia”, a replicat reprezentantul DNA.
Pe 10 iunie, Liviu Dragnea a depus un apel după ce contestația sa la executarea pedepsei de 3 ani și 6 luni a fost respinsă. Apelul a fost judecat astăzi de magistrații Curții de Apel București, iar Dragnea a fost adus la instanță sub escortă.
Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a doi căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse. Astfel, până în prezent, fostul lider PSD este nevoit să se confrunte cu pedeapsa primită.