Decizie pentru Florin Cîţu. Ce a hotărât Senatul în dosarul vaccinurilor anti-Covid

Florin Cîțu

SURSA FOTO: Facebook, Florin Cîțu

Decizie pentru Florin Cîţu. Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important. Potrivit lui, Comisia juridică din Senat are ca termen limită ziua de miercuri pentru a emite un raport privind cererea DNA de ridicare a imunității pentru Florin Cîțu.

Decizie pentru Florin Cîţu. Sorin Cîmpeanu, anunț despre ridicare a imunităţii

Decizie pentru Florin Cîţu. Sorin Cîmpeanu spune că termenul limită este miercuri, 29 noiembrie. Acest termen este conform deciziei conducerii Senatului, întrunită vineri în ședință. Până la această dată trebuie să se prezinte un raport referitor la cererea DNA privind ridicarea imunității senatorului Florin Cîțu.

Vicepreședintele Senatului, Sorin Cîmpeanu, a indicat, atunci când a fost întrebat dacă este fezabil ca ședința de plen să aibă loc în aceeași zi, cu privire la votul pentru ridicarea imunității, că este o posibilitate, având în vedere rapiditatea cu care a fost gestionată cererea DNA.

Sorin Cîmpeanu a comunicat, după ședința conducerii Senatului, că cererea Ministerului Public primită la Senat a fost introdusă cu promptitudine pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

„Hotărârea adoptată în unanimitate de Biroul Permanent al Senatului a fost de a transmite către comisia juridică, în vederea întocmirii raportului, cu data de miercuri, 29 noiembrie”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a specificat, în răspunsul la întrebarea cu privire la posibilitatea ca ședința de plen să aibă loc în aceeași zi cu votul privind ridicarea imunității, că acest lucru este fezabil.

„Este posibil, după cum vedeţi Biroul Permanent a abordat şi a adoptat o decizie de tratare cu celeritate a acestei solicitări. (…) Nu am cunoştinţă să se fi retras domnul Cîţu din grupul PNL al Senatului”, a mai declarat Cîmpeanu.

Alexandru Nazare, noi informații despre achiziția de vaccinuri

Alexandru Nazare, fostul ministru al Finanțelor, a fost eliberat din funcție de către Florin Cîțu. Într-un interviu recent, a explicat întreaga situație. Nazare spune că nu a vrut să semneze contractil pentru achiziționarea vaccinurilor anti-COVID. El explică și motivul.

Pentru el, la acel moment, nu era o achiziție justificată. Valoarea contractului era de un miliard de euro. Nazare susține că, la momentul respectiv nu existau suficiente motive care să sprijine o astfel de achiziție uriașă.

„Am explicat la scurt timp ce s-a întâmplat. E foarte ușor. Nu era o achiziție justificată, nu existau elemente care să susțină achiziția. Nu a fost ședință de guvern pe vreun subiect să nu am intervenție legată de vaccinuri.

Le-am spus că nu se justifică numărul de doze, elementele justificative, modul în care se fac plățile. I-am solicitat să facem plățile din fonduri europene, nu din buget. Nu a existat un răspuns, cred că răspunsul l-ați văzut public. Nu vreau să vorbesc despre vreo condiționare. Există observațiile mele.

Ideea este că aceste fundamentări financiare ale unui act normativ trebuie luate mult mai în serios. Absența unui aviz de la Ministerul de Finanțe trebuie luată în calcul”, a declarat Alexandru Nazare pentru România TV.