Decizie importantă luată de Ministerul Educaţiei. Încep sesiunile online

Decizie importantă luată de Ministerul Educaţiei. Încep sesiunile online de îndrumare şi consiliere pentru desfăşurarea activităţii de predare în sistem online.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunță demararea unei acțiuni importante. Mai exact, instituția va pune la dispoziţia tuturor cadrelor didactice, începând de marţi, sesiunile online de îndrumare şi consiliere „Educaţia continuă”, sesiuni pentru desfăşurarea activităţii de predare în sistem online.

Sesiunile vor avea durata de aproximativ o oră şi vor fi transmise live, zilnic, de luni până vineri, la ora 15,00, pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fiind coordonate şi susţinute de experţii/autorii reperelor metodologice publicate în luna septembrie 2020 pe site-ul https://educatiacontinua.edu.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al MEC, rima sesiune de acest tip va fi susţinută marţi de către Gabriela Noveanu, secretar ştiinţific în cadrul Unităţii de Cercetare în Educaţie. Sesiunea online va avea ca temă explicarea rolului reperelor metodologice, concepute ca formulă de sprijin în ceea ce priveşte predarea online, folosirea resurselor digitale şi alegerea platformelor de lucru. Reperele metodologice conţin şi exemple care să faciliteze utilizarea în predare-învăţare-evaluare asistată de tehnologie, arată MEC.

În această săptămână sesiunile online „Educaţia continuă” vor viza:

* miercuri – Evaluarea online – perspective privind evaluarea formativă
* joi – Limba şi literatura română
* vineri – Matematică

De altfel, nouă decizie semnată de ministrul Monica Anisie a devenit lege și îi vizează pe foarte mulți români! Ordinul ministrului s-a publicat deja în Monitorul Oficial. Anisie a dat ordinul! Se suspendă până la sfârșitul anului! S-a publicat în Monitorul Oficial. Este vorba de posibilitatea de suspendare a școlii fizice până la data de 31 decembrie 2020. Ordinul ministrului Educației a fost aprobată prin Ordonanța de Urgență numărul 192.

În preambulul actului normativ Guvernul motivează urgența prin faptul că neluarea deciziei “poate genera disfuncționalități majore cu efecte negative asupra bunei desfășurări a activităților din sistemul național de învățământ, dar și asupra elevilor”.

OUG 192 modifică Legea 55/2020, iar articolul 38 are un nou alineat care prevede: „În perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020, prin excepție de la prevederile alin. (1), prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență și analizei situației epidemiologice la nivel național, se pot dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line”.