Directorul Poștei Române lansează un apel la calm către românii care își vor achita, începând de luni, 20 februarie, facturile cu cardul de energie. Valentin Ștefan le cere beneficiarilor să nu aglomereze oficiile poștale.

Directorul Poștei a vorbit pe larg despre acest subiect în podcastul DigiContext de pe Digi24. Acesta se așteaptă ca, în primele zile, majoritatea angajaților poștei să se ocupe doar cu încasarea acestor facturi. De asemenea, directorul Poștei Române a precizat că ia în calcul inclusiv prelungirea programului de lucru, chiar deschiderea oficiilor poștale și duminica.

E posibil să fie prelungit programul de lucru al oficiilor poștale

„Ne facem griji din punctul acesta de vedere ( eventuale cozi la oficiile poștale – n.r.), este singurul lucru pe care nu îl putem controla. Nu știm dacă se trezesc, de exemplu, 200 de beneficiari care toți să vină luni la prânz. Va exista clar coadă acolo.

Va fi un lucru neplăcut pe care încercăm să-l evităm. Oamenii să înțeleagă că pot folosi aceste carduri până la sfârșitul lunii iunie și dacă văd că este coadă la oficiul poștal să vină fie mai târziu, fie a doua zi.

În funcție de fluxul de clienți, am luat în calcul inclusiv prelungirea programului de lucru atât în timpul săptămânii, cât și sâmbăta și duminica.

Nu am vrea să luăm o decizie acum, pentru că încă nu știm cum o să fie luni, marți. Dar, acesta este încă un apel la calm că dacă vedem că e nevoie de mai mult timp, vom aloca mai mult timp.”, a declarat Valentin Ștefan la podcastul Digi Context.

Oficiile poștale vor funcționa la capacitate maximă

Directorul Poștei Române Valentin Ștefan se așteaptă ca în primele zile, majoritatea angajaților poștei să se ocupe doar cu încasarea acestor facturi cu cardurile de energie. Spre exemplu, în București sau Piatra Neamț, unele oficii poștale au înființat ghișee separate unde pot fi achitate facturi doar cu cardurile de energie.

„Am recomandat (șefilor de oficii poștale n.red.) să instaleze calculatoare noi, să se asigure că cel puțin în primele săptămâni vor fi mai multe ghișee disponibile. Unii au crescut această capacitate (ghișee mai multe n.r.), alții au creat un ghișeu sau două ghișee speciale care fac doar încasare facturi, facturi cu carduri de energie.

De exemplu, în Piatra Neamț avem un director de oficiu poștal care a spus că va face acest lucru, în București mai multe oficii poștale au luat această decizie (ghișee speciale n.red.)”, a precizat directorul Poștei Române.