Persoanele juridice își pot rezerva locurile de parcare

Primăria Sectorului 3 a hotărât să permită și persoanelor juridice să rezerve locuri de parcare situate „în proximitatea, respectiv în fața, în spatele sau pe lateralul unei clădiri utilizate în scopuri comerciale”, conform hotărârii adoptate cu 26 de voturi pentru și 3 abțineri.

Locurile de parcare pot fi rezervate contra cost, în următoarele condiții:

  1. Persoana juridică ce solicită rezervarea locurilor de parcare trebuie să aibă sediul social la aceeași adresă unde depune solicitarea sau pe raza Sectorului 3. De asemenea, este necesar ca la adresa respectivă sau la clădirea utilizată să fie înregistrat un punct de lucru.
  2. Clădirea în cauză trebuie să fie utilizată exclusiv în scopuri comerciale și să fie declarată ca atare la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 3.
  3. Persoana juridică trebuie să aibă achitate la zi toate taxele și impozitele datorate la bugetul local, fără întârzieri înregistrate în ultimii 2 ani, acolo unde este cazul.
  4. Pentru fiecare loc de parcare rezervat, se va plăti taxa de parcare stabilită pentru parcările de reședință de către Consiliul General al Municipiului București, precum și un tarif suplimentar, echivalent cu taxa de parcare.

Tariful suplimentar va trebui achitat integral și în avans. În situația în care autorizația de parcare își pierde valabilitatea, tariful suplimentar plătit în avans nu va fi restituit.

masini in parcare
SURSA FOTO: Dreamstime

Unde se pot parca rulotele și autorulotele

Consiliul Local a hotărât, de asemenea, că Primăria Sectorului 3 are responsabilitatea de a amenaja locuri de parcare pentru deținătorii de vehicule de tip rulote sau autorulote.

Conform hotărârii Consiliului Local Sector 3, ocuparea locurilor de parcare pentru vehiculele de tip rulote sau autorulote va fi posibilă doar după obținerea unei autorizații de parcare nenominale, destinată exclusiv acestor tipuri de vehicule, ca urmare a depunerii unei solicitări prin Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 (GIS).

Vehiculul pentru care se depune solicitarea trebuie să aibă ITP și RCA valabile pe toată perioada de valabilitate a autorizației de parcare; în caz contrar, autorizația va expira automat.

Deținătorii autorizațiilor de parcare nenominale destinate exclusiv acestor tipuri de vehicule trebuie să respecte toate condițiile și obligațiile prevăzute în regulament. Nerespectarea acestora va duce la încetarea valabilității autorizației de parcare și/sau la aplicarea altor sancțiuni prevăzute în regulament.

Modificări privind regulamentul de parcare

În cadrul ședinței extraordinare din 23 decembrie, Consiliul Local a decis că, în cazul plății tarifelor de parcare cu cardul bancar prin aplicația web de plată online oferită de Primăria Sectorului 3, comisioanele vor fi suportate integral de către Primăria Sectorului 3.

„Utilizarea altor opțiuni de plată (SMS, aplicaţii de plată parcare, etc.) puse la dispoziție de către administrator, precum şi de către alți parteneri, ce implică costuri suplimentare (comisioane, taxe sau orice alte costuri asimilate) aplicate de către operatorul serviciului de plată respectiv, vor fi suportate integral de către utilizatorul locului de parcare care optează pentru achitarea tarifului orar prin respectivul serviciu de plată, nefiind posibilă recuperarea acestora de la administrator, respectiv Primăria Sectorului 3”, se arată în document.