Termenul pentru înscrierea în Programul Start-Up Nation 2022 – Pilonul II Diaspora a fost prelungit
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a anunțat prelungirea sesiunii de aplicare pentru granturile de maximum 200.000 lei. Pe scurt, cetățenii români aflați în țări străine, care doresc să își deschisă propria afacere în România, se pot înscrie în Programul START – UP NATION 2022 – Pilonul II Diaspora până la data de 3.10.2022 (ora 20:00). MAT a anunțat, totodată, că a majorat bugetul alocat programului până la 200.000.000 lei.
Programul START – UP NATION 2022 – Pilonul II Diaspora se adresează cetățenilor români care vor să își deschidă o afacere în România, având, astfel, oportunitatea de a transpune experiența lor din alte state în folosul dezvoltării localităților din țara noastră.
Potrivit PNL Diaspora, pentru programul START – UP NATION 2022 PILONUL II – DIASPORA pot aplica:
- cetățenii români care au avut domiciliul/rezidența în alt stat în cel puțin ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în acest proiect (ordinul nr. 500/2016 privind documentele care atestă reședința în străinătate, publicat în Monitorul Oficial nr. 223/25 martie 2016) și care au deschis deja o afacere în România, după 1.01.2020;
- cetățenii români care au avut domiciliul/rezidența în alt stat în cel puțin ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în acest proiect și care vor să își deschidă o afacere în România;
Atenție! Pentru a putea obține finanțarea maximă, de până la 200.000 lei, firmele candidate vor crea două locuri de muncă, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată.
Înscrierea în acest program se realizează online, prin crearea unui cont de utilizator pe platforma online: https://granturi.imm.gov.ro/#/home.
Toate informațiile referitoare la accesarea acestor fonduri se găsesc aici:
Programul Start-Up Nation este o oportunitate, care răspunde realităților economice și sociale
„Am creat un pilon distinct pentru românii din diaspora, care își pot valorifica expertiza și creativitate în țară. Asemenea cetățenilor din țară, ei pot beneficia de o sumă de bani de până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile pentru înființarea unui proiect de business aici, acasă.
Obiectivele programului sunt corelate cu economia viitorului. Alături de stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora și crearea de noi locuri de muncă, urmărim și susținerea inovării și a pregătirii antreprenoriale”, a explicat, recent, Nicolae Ciucă.