Decizie pentru toată România! Preţurile finale la energie. Cât vom plăti la curent în această iarnă

Virgil Popescu

Sursă: Facebook, Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit sâmbătă, 19 noiembrie 2022, despre prețurile la curent electric din această iarnă, precizând că preţurile finale pentru români la energie electrică nu au fost modificate.

Preţurile finale pentru români nu au fost modificate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat sâmbătă, 19 noiembrie 2022, că preţurile finale pentru români la energie electrică nu au fost modificate, chiar dacă au fost făcute mai multe modificări legislative în acest an. Acesta a precizat, totodată, că nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei pentru energia electrică.

„Preţurile finale pentru români nu au fost modificate, indiferent câte modificări legislative au suferit ordonanţele de la începutul anului până acum. Au fost patru ordonanţe de urgenţă, cu modificări în Parlament. Evident, Parlamentul şi-a pus şi el amprenta asupra acestor ordonanţe, dar preţurile sunt foarte clare.

Avem trei tranşe de consum: până în 100 de kilowaţi, vorbim de acel tarif social de 68 de bani, între 100 şi 300 de kilowaţi, primii 255 de kilowaţi sunt 80 de bani, următorii până în 300 de kilowaţi vor fi, cu modificările în Parlament pe care le vom face, 1,3 lei. S-a luat această decizie în coaliţie. Peste 300 de kilowaţi, toată cantitatea, 1,3 lei. Modificarea pe care o vom face în Parlament va fi că înlocuim preţul din contract cu 1,3 lei. Practic nimeni nu va plăti mai mult în România de 1,3 lei”, a declarat, sâmbătă, Virgil Popescu.

Tariful de distribuţie este diferit în funcţie de fiecare distribuitor în parte

Acesta a ținut să reamintească că oferta companiei de stat Hidroeletrica este sub tariful de 80 de bani. Potrivit spuselor sale, contează mult zonele de distribuţie pentru că tariful de distribuţie este diferit în funcţie de fiecare distribuitor în parte.

„Dacă vă aduceţi aminte, Ordonanţa 118 pentru clienţii casnici statua că nimeni în România nu plătea mai mult de un leu. Asta a fost prima ordonanţă dată de Guvernul PNL condus de Cîţu în octombrie 2021. Ne-am întors la un plafon maximal. Nimeni în România în momentul de faţă, nici companiile, deci acest plafon va fi la fel şi pentru companii. 1,3 lei va fi plafonul maximal pentru companii.

În plus, există o ofertă în piaţă în continuare şi va exista o ofertă în piaţă din ce ştiu eu, pentru români, pentru casnici, indiferent de cât consumă, să fie chiar sub tariful de 0,80. Este oferta companiei de stat Hidroelectrica. Cred că este o pagină de web, dacă nu mă înşel, client.hidroelectrica.ro şi acolo vă încărcaţi toate datele, inclusiv uploadaţi în sistem buletinul de identitate, cu dovada spaţiului şi automat în câteva minute aveţi şi contractul semnat primit pe e-mail.

Eu sunt client Hidroelectrica în Turnu-Severin. Plătesc pe kilowatt 72 de bani. În Turnu Severin, fiind distribuţia un pic mai scumpă, este preţul mai mare decât în Bucureşti, cu cât ar vinde în Bucureşti Hidroelectrica. Contează foarte mult de zonele de distribuţie pentru că tariful de distribuţie este diferit în funcţie de fiecare distribuitor în parte”, a adăugat ministrul Energiei, relatează Prima TV.