Aplicația Copilot oferă capabilități asemănătoare unui chatbot, similare cu ChatGPT. Deși compania nu a lansat, încă, o aplicație oficială Copilot pentru Windows, cele mai recente evoluții sugerează că se lucrează la aducerea software-ului IA pe desktop, informează Techspot.

Microsoft a început să instaleze automat o aplicație Copilot pe Windows 11

După cum a observat site-ul tehnologic german DeskModder, Microsoft a început să instaleze automat o aplicație Copilot pe Windows 11.

Noua aplicație pare să nu aibă nicio funcționalitate, iar investigațiile ulterioare au arătat că are 0 octeți de date, ceea ce sugerează că, de fapt, este un substituent. Din fericire, utilizatorii pot dezinstala aplicația pur și simplu folosind opțiunea „Dezinstalare” încorporată în Windows.

În cazul în care vă întrebați dacă computerul vostru cu Windows 11 are noua aplicație Copilot instalată pe ascuns puteți verifica accesând Setări, făcând click pe Aplicații și apoi selectând Aplicații instalate. Dacă este deja pe dispozitiv, va fi listată ca „Microsoft Copilot”.

Dați click pe butonul de meniu cu trei puncte din dreapta și puteți selecta „Opțiuni avansate” pentru a afla mai multe detalii despre acesta.

Nu e clar cum se instalează aplicația Copilot pe sistemele care au actualizări automate dezactivate

Nu este clar cum se instalează aplicația Copilot pe sistemele care au actualizări automate dezactivate, dar unii spun că a apărut pe computerul de testare după ce browserul Edge a fost actualizat la cea mai recentă versiune.

Interesant este că AppxManifest.xml al aplicației listează Windows 10 ca versiune compatibilă minimă, în timp ce versiunea maximă este listată ca Windows 12.0.0.0.

Rămâne de văzut dacă asta sugerează că Microsoft lucrează la Windows 12.

Microsoft a confirmat recent că nu intenționează să lanseze Windows 12 în 2024. În schimb, va lansa Windows 11 versiunea 24H2 (nume de cod Hudson Valley) spre finele acestui an.

Microsoft a început recent să lanseze Copilot pe mai multe dispozitive Windows 10/11, permițând utilizatorilor să experimenteze funcțiile IA pe desktop.

Potrivit companiei, utilizatorii pot accesa până la zece solicitări Copilot înainte de a trebui să se conecteze cu un ID Microsoft. Funcția este încă în previzualizare de acum, dar este activată implicit în Windows 11 versiunea 23H2.

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Copilot Pro oferă posibilitatea creării propriului chatbot

Cele mai multe dintre funcții au fost disponibile pentru companii în ultimele două luni, însă acum sunt disponibile tuturor utilizatorilor.

De asemenea, cei care optează pentru abonament la Copilot Pro vor avea acces la cele mai recente modele OpenAI, variante îmbunătățite ale Image Creator de la Designer (fostul Bing Image Creator) și posibilitatea de a vă construi propriul Copilot GPT.

Asistentul, disponibil în Windows ca buton separat în taskbar, poate rezuma informații, poate căuta informații pe internet, organizează spațiul de lucru și poate modifica setări ale dispozitivului, cum ar fi schimbarea modului de afișare a aplicațiilor (light/dark mode).