Meta Platforms, compania mamă a Facebook, a decis să vândă divizia care gestiona proiectul de criptomonedă Diem, într-o tranzacţie de 200 de milioane de dolari cu Silvergate Capital, potrivit unor surse Wall Street Journal, relatează Reuters.
Proiectul a fost lansat iniţial sub conceptul de Libra, în iunie 2019, şi reprezenta un efort al gigantului de a intra în piaţa de plăţi şi de comerţ online.
Iniţiativa lui Mark Zuckerberg a declanşat un val de critici la nivel global, în special din partea autorităţilor din diferite ţări care reclamau că proiectul companiei ar putea ameninţa nivelul de control care există asupra sistemului monetar, încurajând activităţile criminale.
După ce proiectul Libra a fost criticat, Facebook a l-a redenumit în „Diem” şi a diminuat ambiţiile globale până în punctul în care a devenit unul gândit iniţial pentru piaţa din SUA, ca o monedă stabilă la paritate cu dolarul.
Un semnal negativ în privinţa proiectului a venit recent când David Marcus, executivul care supraveghea proiectul Diem, a părăsit compania.
Zuckerberg va lansa cel mai rapid supercomputer din lume
Luni, 24 ianuarie, Meta Platforms Inc., compania mamă a celebrei platforme de socializare Facebook, a informat că echipa sa a construit un nou supercomputer cu inteligenţă artificială. Compania americană estimează că în curând vor lansa cel mai rapid computer din lume.
Deja Meta Platforms Inc. anticipează că noul supercomputer va fi gata la mijlocul acestui an, conform reuters.com.
De altfel, Meta a precizat într-o postare pe blog că noul său SuperCluster de Cercetare în domeniul inteligenţei artificiale (RSC) va ajuta compania să construiască noi modele performante de inteligenţă artificială care pot învăţa din trilioane de exemple, să lucreze în sute de limbi străine şi să analizeze împreună texte, imagini şi videoclipuri pentru a determina dacă un conţinut este periculos sau nu.
„Aceste cercetări vor ajuta nu numai la menţinerea siguranţei oamenilor în cadrul serviciilor noastre în prezent, ci şi în viitor, pe măsură ce construim metavers”, a transmis Meta Platforms Inc, într-o postare pe blog.
Apar noi modele de inteligență artificială
Celebra companie de social media şi-a schimbat numele în octombrie 2021 în „Meta” pentru a reflecta concentrarea pe metavers, despre care spune că va fi succesorul internetului mobil. Metaversul se referă la ideea de medii virtuale comune pe care oamenii le pot accesa de pe diferite dispozitive pentru a lucra, a se juca şi a socializa.
„Experienţele pe care le construim pentru metavers necesită o putere de calcul enormă (chintilioane de operaţii/secundă!), iar RSC va permite noi modele de inteligenţă artificială care pot învăţa din trilioane de exemple, pot înţelege sute de limbi şi multe altele”, a scris directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook.