„Suntem încântaţi să îl primim pe Bruce în consiliul director al Globalworth în această perioadă de creştere accelerată în care ne dorim să ajungem lider regional în dezvoltarea de clădiri de birouri, fiind activi în Polonia şi România. Experienţa lui Bruce în afaceri din Europa Centrală şi de Est şi cunoştinţele despre tranzacţii pe pieţele de capital constituie un beneficiu enorm pentru companie“, a declarat Geoff Miller, preşedintele Globalworth.
Papalekas are dreptul să numească câte un director non-executiv pentru fiecare 8% din participaţiile pe care le deţine în firmă. Momentan, el are 26,1% din Globalworth.
Noul director, Bruce Buck (71 de ani), a fost managing partner în Europa al casei de avocatură Skadden, Arps, Slate, Meagher & Floam. Buck s-a ocupat personal de latura juridică a o serie de achiziţii pentru compania rusească Siberian Oil (Sibneft), prin care a ajuns să îl cunoască pe miliardarul Roman Abramovich, fostul acţionar majoritar al Sibneft.
Achiziţia de 140 mil. dolari a tuturor acţiunilor listate la Bursa de la Londra de compania Chelsea Village a fost prima sa experienţă în tranzacţionarea unui club de fotbal. Bruce Buck s-a născut în New York, Statele Unite ale Americii.
Globalworth a anunţat recent încheierea unei noi majorări de capital în valoare de 330 mil. euro. Banii vor fi utilizați pentru oportunităţile de investiţii de pe pieţele imobiliare din Polonia şi România.
Investitorul își va reduce în acest fel și gradul de îndatoare, care în acest moment este de 54,6%, ținta companiei fiind de 35%. Prin intermediul acestui plasament, compania a anunțat că a atras o serie de investitori instituționali, atât noi cât și deja existenți, acest lucru contribuind la extinderea lichidității acțiunilor companiei înainte de mutarea pe piața principală a Bursei de Valori din Londra, planificată pentru anul 2018. Momentan, Globalworth este listat pe piața alternativă a Bursei de la Londra.
Printre investitorii atrași în companie se numără și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a preluat 4,4% din Globalworth, ca urmare a acestei majorări de capital. Până acum, banca a investit 7,5 mld. euro în circa 400 de proiecte din România.
Atragerile de capital realizate de companie în decembrie 2016 şi iunie 2017 au condus la un disponibil de cash de circa 284,3 mil. euro la finalul primului semestru al acestui an, însă planurile de expansiune ale acesteia necesită şi mai mult capital. Globalworth va finaliza la începutul lunii viitoare achiziţia a cel puţin 50,01% din compania poloneză Griffin Premium, contra unei sume de circa 250 mil. euro.
Investitorul deţine nouă proiecte de birouri funcţionale în Bucureşti, un parc logistic în Timişoara, o unitate de distribuţie a Dacia şi două turnuri cu locuinţe, a căror valoare a depăşit un miliard de euro la finalul lunii iunie.