Directorul Pfizer, atac la adresa celor care răspândesc informații false despre vaccinurile anti-COVID
Albert Bourla a spus că un grup „foarte mic” de persoane a răspândit dezinformări despre vaccinurile anti-COVID, potrivit informațiilor transmise de thehill.com
„Acei oameni sunt criminali. Nu sunt oameni răi. Sunt criminali pentru că au costat literalmente milioane de vieți”, a declarat Albert Bourla în fața directorului general al Atlantic Council, Frederick Kempe, conform sursei menționate.
8 din 10 americani cred sau nu sunt siguri de cel puțin o afirmație falsă despre COVID-19
Reacția lui Albert Bourla vine după ce un sondaj al Kaiser Family Foundation (KFF) a constatat că 8 din 10 americani cred sau nu sunt siguri de cel puțin o afirmație falsă despre COVID-19.
„Credința în dezinformarea COVID-19 este corelată atât cu statutul de vaccinare, cât și cu partizanatul, adulții nevaccinați și republicanii fiind mult mai predispuși să creadă sau să fie nesiguri cu privire la afirmațiile false în comparație cu adulții vaccinați și democrații”, este scris în sondajul respectiv.
În acest context, milioane de oameni din SUA nu au fost încă vaccinați, în ciuda faptului că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile de luni de zile pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.
„Singurul lucru care stă între noul mod de viață și cel actual este, sincer, ezitarea față de vaccinare”, a declarat directorul general al Pfizer.
De asemenea, sondajul KFF a relevat că 17% dintre oameni cred că femeile însărcinate nu ar trebui să primească vaccinul, 18% cred că decesele cauzate de vaccinuri sunt ascunse de guvern și 38% cred că guvernul exagerează numărul de persoane care au murit din cauza virusului.
Pfizer și BioNTech solicitare de urgență de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA
Pfizer și BioNTech, solicitare de urgență de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii. Se dorește realizarea unui rapel de vaccin anti-covid pentru toți adulții.
Cele două companii farmaceutice se bazează pe rezultatele unei cercetări la care au participat peste 10.000 de voluntari. În urma analizei, Pfizer și BioNTech au constatat nu doar că rapelurile erau sigure, ci și că aveau o eficacitate de 95% împotriva Covid-19 simptomatic, comparativ cu schema de vaccinare cu doză dublă în perioada în care Delta era tulpina dominantă.
Pfizer a lansat în octombrie datele oficiale despre eficacitatea boosterului, însă acestea nu au fost încă revizuite de către colegi și nici publicate.