Societățile comerciale din țările mici ale Europei sunt tratate diferit față de cele din marile state ale Continentului. În timp, acest lucru afectează echilibrele bugetare.
O spune chiar ministrul finațelor, Eugen Teodorovici.
„Ştim foarte bine, agenţii economici din statele mai mici poate, şi astăzi mă refer la România, au un tratament din păcate diferit în ţările unde încearcă să facă business, în ţările prin care tranzitează dacă vorbim de companiile de transport şi nu numai. Şi exemplele sunt foarte multe. Sunt exemple care din păcate aduc din punct de vedere bugetar un minus”, a spus Eugen Teodorovici.
De asemenea, acesta a vorbit despre necesitatea de avea reguli egale în ceea ce priveşte finanţarea.
„Costul de finanţare. O să îmi spuneţi cu toţii „riscul de ţară”. Hai să vedem ce înseamnă riscul de ţară. Să încercăm să-l definim cu toţii şi veţi vedea că la finalul acestei analize argumentul nu se susţine. Vorbim de finanţare diferită între membrii Uniunii Europene, fie că sunt persoane juridice, fie că sunt persoane fizice, din start au un decalaj. Acelaşi business pe care vrei să-l faci în România, în Cehia, în Croaţia, în alte state mai mici din Europa deci pleci din start cu un handicap, cu un minus, pentru că nu poţi să fii pe piaţa unică la fel de competitiv ca un alt european, o altă companie europeană din vestul Europei şi implicit vei avea de suferit şi chiar posibil al tău business să dispară”, a afirmat Eugen Teodorovici.