Un fost consilier al preşedintelui american Donald Trump este de părere că o lovitură de stat, aşa cum a avut loc în Myanmar, ar trebui să se întample şi în Statele Unite.
“Nu există niciun motiv. Adică ar trebui să se întâmple și aici”
Declaraţia uluitoare îi aparţine lui Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate naţională la Casa Albă.
Flynn a fost prezent, weekend-ul trecut, la o întrunire QAnon care a avut loc la Dallas şi a fost unul dintre principalii vorbitori.
La un moment dat, el a fost întrebat din public: “De ce ceea ce s-a întâmplat în Myanmar nu se poate petrece și aici?” Întrebarea participantului la conferinţă a primit imediat un ropot de aplauze şi urale, scrie Business Insider.
Michael Flynn a răspuns: “Nu există niciun motiv. Adică ar trebui să se întâmple și aici. Nu există niciun motiv, așa e.”
Here is the video of former national security advisor Michael Flynn saying that he thinks a coup like the coup in Myanmar should happen in the US. pic.twitter.com/7mGYjfXg18
— Mamie 😌 (@MC_Hyperbole) May 30, 2021
Conspiraţioniştii din QAnon cred şi acum că alegerile din SUA au fost fraudate masiv
Comunitățile QAnon au lăudat lovitura de stat din Myanmar şi se arată în favoarea unei asemenea lovituri și în Statele Unite, potrivit site-ului de monitorizare Media Matters for America.
Adepții mișcării conspiraționiste QAnon sunt convinși şi în prezent că alegerile prezidenţiale din SUA au fost fraudate, iar adevăratul preşedinte al Statelor Unite ar trebui să fie Donald Trump, şi nu Joe Biden.
Controversele în care a fost implicat Michael Flynn
Michael Flynn, fost general de armată, a recunoscut, în 2017, că este vinovat pentru că a minţit agenţii FBI cu privire la contactele sale cu ambasadorul Rusiei la Washington.
Flynn nu a apucat să fie consilierul lui Donald Trump decât pentru câteva săptămâni, până când scandalul privind întâlnirea cu diplomatul rus a explodat în presă.
Din fericire pentru Michael Flynn, preşedintele Donald Trump l-a graţiat pe fostul său consilier pe final de mandat, în luna noiembrie a anului trecut, şi a stopat astfel scandalul judiciar ce dura de trei ani de zile.
Sursa foto: Facebook