Investitorii au vândut active mai riscante în urma tweet-ului lui Trump care a ridicat perspectiva de a întârzia votul. Data alegerilor din SUA este înscrisă în Constituția Statelor Unite, dar observațiile lui Trump au fost privite ca un atac la integritatea viitoarelor alegeri, îngrijorându-i pe investitori, transmite Reuters.

Piețele petroliere și-au revenit de la cele mai mici niveluri. Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) au închis în declin cu 1,35 dolari, sau cu 3,3%, la 39,92 dolari pe baril, după ce în timpul sesiunii de tranzacționare au coborât cu până la 5%.

Contractele futures pentru petrolul Brent, care expiră vineri, au coborât cu 81 de cenţi, sau cu 1,9%, la 42,94 dolari pe baril.

„Există potențial pentru incertitudini politice grave în SUA dacă data alegerilor electorale este contestată”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital din New York.

Ca un semn al impactului devastator al coronavirusului asupra Statelor Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, economia țării s-a contractat în cel mai puternic ritm de la Marea Depresiune, în trimestrul al doilea.

Produsul intern brut din SUA s-a prăbușit cu o rată de 32,9%, cea mai profundă scădere a producției de când guvernul a început să analizeze aceste date în 1947. În plus, indemnizațiile săptămânale pentru șomaj au crescut, un semnal că focarele se înrăutățesc în multe regiuni ale Statelor Unite și aduc o influență negativă suplimentară asupra economiei.

Numărul deceselor provocate de Covid-19 în SUA a depăşit 150.000, în timp ce Brazilia, unde are loc a doua cea mai gravă epidemie de coronavirus, raportează recorduri zilnice de cazuri şi decese. Şi în Australia numărul cazurilor noi de infectări a atins joi un nivel record.