Arhitectura este în plin proces de evoluție, la fel ca toate aspectele vieții moderne, datorită tehnologiilor aduse de era modernă și de standarde profesionale avansate. Noi instrumente, procese digitale și materiale transformă modul în care arhitecții proiectează, construiesc și gestionează spațiile și clădirile.
Modul în care oamenii interacționează cu spațiile construite la nivel personal sau profesional este redefinit. De la clădiri inteligente și conectate la experiențe interactive în spațiile publice, tehnologia a adus o dimensiune nouă în ceea ce privește confortul și interacțiunea utilizatorului cu mediul construit.
”Tehnologia digitală, mai exact softurile care sunt folosite în activitățile uzuale ale unei echipe de arhitecți permit dezvoltarea de elemente complexe și personalizate. Gradul de specificitate este avansat, costurile raportate la rezultate sunt eficientizate, iar nivelul de control este ridicat.
Prin corelarea acestor aspecte cu experiența în realizarea de proiecte complexe, vorbim despre rezultate flawless indiferent că vorbim despre o clădire de birouri, clădiri rezidențiale, industriale, centre comerciale. Datorită acestui context, putem lua în calcul, de la primul pas experiența utilizatorului final la nivel 360”, declară Arh. George Cristescu, fondator Deco Architects.
Instrumentele de proiectare 5D au devenit un element cheie al procesului de proiectare în era digitală. Acest mod de lucru este implementat la Deco Architects și datorită acestei infrastructuri, spre exemplu, se creează modele virtuale detaliate ale clădirilor, simulări, analize complexe a performanței fiecărui segment, înainte de a iniția construcția.
Astfel, predicția, managementul crizei și controlul deschide capacitatea de a previziona cum va funcționa spațiul și toate nivelurile de utilitate.
”Infrastructura digitală permite să lucrăm inclusiv la nivelul interacțiunii pe care utilizatorii finali o vor avea cu clădirea pe care noi o proiectăm. Deși, în realitatea curentă nu se pot vedea procesele din spatele muncii noastre, în softurile digitale avem controlul unui volum complex de informații și putem anticipa și răspunde diferitelor nevoi ale utilizatorilor finali”, explică Arh. Luciana Andreescu, Șef de Proiect Specialitate Deco Architects.
Arhitectura în era digitală urmărește să integreze o experiență senzorială completă, să susțină nevoile unui stil de viață activ și de calitate la nivel personal și profesional.
Deco Architects dezvoltă proiecte exclusiv conform celor mai avansate standarde ale arhitecturii digitală.
Din portofoliul Deco Architects:
Proiect: Silk District Office
Un proiect de anvergura care își propune să dea o nouă față unei foste zone industriale. Un aspect modern care leagă viața personală de cea profesională într-un context armonios.
Proiect: Quartier Gramont
În cazul Quartier Gramont, moștenirea culturală primează. Arhitectura dinamica dorește să integreze fațada vechii fabrici și creează o legătură între trecut și prezent.
Despre Deco Architects
Deco Architects este o firmă de arhitectură cu tradiție în piața românească ce se concentrează continuu pe modul în care ideile se transformă în clădiri funcționale integrând specificitățile ce rezidă din chimia dintre arhitecți, ingineri și tehnicieni. Abordarea pluridisciplinară înseamnă și implicarea echipei de execuție a clientului, designerii de interior, inginerii și autoritățile locale. Deco Architects a creat o structură inteligentă care permite integrarea de noi membri în echipă, astfel există o invitație deschisă spre a se trimite CV-uri.
În portofoliul Deco Architects se regăsesc clădiri de birouri, rezidențiale, industriale, centre comerciale și nu numai. Deco Architects și-a pus semnătura pe proiecte de anvergură precum U-Center Offices, The Mark, Matei Millo Offices, Oregon Park, Silk District Iași, sediul Raiffeisen Bank din nordul Capitalei, Daimler NAG 3 Sebeș. Activitatea echipei de la Deco Architects înseamnă proiecte mari pe care le gestionează de la zero la rezultat final.
Articol publicat la initiativa Deco Architects.