‘Securitatea zborurilor nu este ameninţată, aceasta este strict o problemă de ordin tehnologic şi va fi rezolvată fără oprirea capacităţilor de producţie’, a declarat presei Jim Albaugh, un reprezentant al managementului fabricantului american de avioane.

Cu toate acestea, după cum a lăsat el să se înţeleagă, din cauza necesităţii înlăturării defecţiunii menţionate ar putea avea loc întârzieri în ceea ce priveşte punerea în aplicare a planurilor privind creşterea producţiei de Dreamliner.

‘Probleme ar putea avea toate cele 55 de aeronave deja construite. În prezent, se încearcă eliminarea defecţiunii în cazul avioanelor aflate în stadiu de producţie’, a indicat Jim Albaugh, adăugând că, în cazul în care se va ivi necesitatea unor reparaţii ale avioanelor aflate deja în exploatare, ‘operaţiunile vor fi derulate în cel mai eficient mod cu putinţă’.

Boeing-787 este prima aeronavă de pasageri capabilă să realizeze zboruri la o distanţă de 15.000 de km, în construcţia căreia a fost utilizat un aliaj uşor compozit, fapt ce asigură Dreamliner un consum de combustibil mai mic cu 20% faţă de celelalte tipuri de avioane civile.