"Ca să păstrăm deficitul sub 3% este nevoie de corecţii. În acest moment este improbabil să ne putem încadra în ţinta de deficit convenită cu Fondul Monetar Internaţional. Dacă se adaugă efectele privind evoluţia bugetului administraţiei locale, privind evoluţia bugetului autorităţilor finanţate parţial de la buget şi asimetriile mai ales în ceea ce priveşte cheltuieile de capital, este tot mai greu de atins un deficit bugetar sub 3% fără anumite corecţii la rectificarea bugetară", a afirmat Vosganian.

Acesta a precizat că pentru a realiza corecţia bugetară este necesară reducerea cheltuielilor cu 5 miliarde lei.

"Corelaţia dintre venituri şi cheltuieli în acest moment presupune o reaşezare, fie creştere de venituri fie reducere de cheltuieli de 5 miliarde lei pentru ca să fim liniştiţi", a precizat Varujan Vosganian.

Preşedintele Comisiei economice din Senat a adăugat că reaşezarea cheltuielilor presupune măsuri prin care trebuie revizuită structura de cheltuieli cu ministerele.

"Corecţii este un eufemism pentru că în spatele acestui cuvânt se ascund măsuri care nu sunt foarte plăcute şi care trebuie să revizuiască structura de cheltuieli cu ministerele", a spus Vosganian.

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 1,19% din Produsul Intern Brut (PIB) după primele cinci luni din acest an, până la 7,2 miliarde de lei, potrivit execuţiei bugetare remisă, luni, AGERPRES, de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

La finalul lunii aprilie 2012, bugetul general consolidat înregistra un deficit de 5 miliarde de lei, respectiv 0,83% din PIB.

Instituţiile financiare internaţionale şi autorităţile române au convenit o relaxare a ţintei de deficit pe cash, de la 1,9% la 2,2% din PIB în 2012.