Unul dintre criteriile foarte importante de selectie il constituie distanta la care trebuie facuta livrarea. Firma de catering este si ea cointeresata sa aiba clienti cat mai apropiati, cheltuielile si timpul destinat transportului fiind diminuate corespunzator. De altfel, fiecare isi stabileste o arie proprie pe raza careia transportul este gratuit. Uzual se practica pe o raza de maximum zece km departare de locul unde se prepara alimentele. Totusi, pentru comenzi ce depasesc o anumita suma, de regula estimata pentru consumatia a circa zece persoane, firmele asigura transport gratuit si peste limitele stabilite.
Multe societati care practica servicii de catering ofera preturi avantajoase in cazul in care se incheie contracte. In acest caz, comenzile se fac de vineri pentru livrarile din saptamana urmatoare, eventualele modificari ale meniului trebuind anuntate cu 24 de ore inainte. Ofertele sunt diferentiate in acest caz, la comenzi mai mari acordandu-se si discont de 10%–25%. Valoarea ambalajului, a tacamurilor de unica folosinta si transportul sunt cuprinse in pret.
De mentionat ca aproape toate firmele de catering au in obiectul de activitate si organizarea de mese festive, cocteiluri, party. Pentru organizarea unor mese la care avem multi invitati, apelarea la firmele specializate ne va scuti de o bataie de cap inutila. In multe cazuri aceste societati pot pune la dispozitie si personalul necesar, tacamuri, vesela etc.