Al doilea mare producator de PC-uri la nivel mondial a inregistrat in perioada aprilie-iunie venituri de 14,8 miliarde de dolari si un profit net de 733 de milioane de dolari, in crestere cu 4%, respectiv cu 46%, fata de aceeasi perioada din 2006, informeaza CNBC. Cresterea puternica a profitului s-a datorat vanzarilor mai mari atat ca volum cat si va valoare si reducerii preturilor componentelor. Rezultatele au fost peste estimarile analistilor. 

Ancheta interna desfasurata a produs cheltuileli suplimentare de 59 de milioane de dolari. Concluzia anchetei a fost ca angajatii Dell au declarat rezultate false pentru a corespunde cu obiectivele companiei.

 

Ultimul an a fost mai agitat pentru Dell. In acesta perioada, compania a fost nevoita sa recheme baterii de laptop-uri, a pierdut pozitia de lider pe piata PC-urilor si a fost nevoita sa elimine locuri de munca. In prezent, compania trebuie sa isi modifice rezultatele raportate in ultimii patru ani cu 150 de milioane de dolari si se confrunta cu procese din partea actionarilor si verificari din partea autoritatilor americane.

Dell obtinut pozitia de lider pe piata mondiala de PC-uri datorita modelului sau direct de vanzari, care presupune cumpararea prin telefon sau internet la un pret mai redus. In prezent, Dell a inceput sa-si comercializeze produsele si prin magazinele Wal-Mart in Statele Unite si prin alti retaileri in Marea Britanie si Japonia. 

Compania a anuntat ca se va orienta in viitor spre imbunatatirea lichiditatii, profitabilitatii si a cresterii.

 

Sursa: CNBC