Dell va introduce si in Romania laptop-uri compatibile cu accesul la internet wireless prin HSDPA, asa numitul 3G Broadband. Laptop-urile Dell Inspiron si XPS din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) vor detine in configuratia standard software-ului multimedia Dell MediaDirect cu functionalitate InstantOffice, si vor fii compatibile cu cardurile pentru conexiuni wireless Dell Wireless 1500 Draft 802.11n si Dell Wireless 5510 Mobile Broadband HSDPA ExpressCard, informeaza un comunicat Dell.

Software-ul Dell MediaDirect este disponibil exclusiv utilizatorilor de sisteme Dell, si permite accesul direct la aplicatii multimedia (foto, video, audio) si pentru birou(calendar, agenda, prezentari Microsoft Power Point) fara a mai fi necesara pornirea sistemului de operare Windows, fie ca fisierele sunt accesate de pe hard disk, de pe drive-ul optic, de pe un dispozitiv USB sau de pe cititorul integrat de card media.

Cardurile Dell Wireless 1500 Draft 802.11n si Wireless 5510 Mobile Broadband HSDPA ExpressCard sunt destinate conexiuni wireless rapide. 

Printre facilitatile cardului Dell Wireless 1500 se numara streaming-ul fidel de continut digital, eliminarea punctelor moarte ale conexiunii WiF si o viteza si o arie de acoperire imbunatatire. 

Cardul Dell Wireless 5510 ExpressCard permite conectarea la Internet sau e-mail oriunde exista semnal de telefonie mobila, si este disponbil tututor platformelor Inspiron si XPS. Cardul Dell este compatibil cu HSDPA/UMTS, detine suport “de siguranta” pentru EDGE/GPRS, o viteza ridicata de transfer prin solutia Hyper Connect, si permite descarcarea de fisiere complexe, de fisiere atasate mari si de continut video si audio. 

Compania Dell ofera clientilor sai tehnologie si servicii IT si se situeaza pe pozitia a 25-a in topul Fortune. Dell  benefiziaza de un sistem de vanzare directa care inregistreaza cele mai mari vanzari globale de sisteme dintre toti producatorii de calculatoare.

 

Sursa: Capital 4 Decembrie 2006