Producătorul american de PC-uri Dell a anunţat marţi că începând cu luna iunie va pune în vânzare, mai întâi în Marea Britanie, primul său dispozitiv tablet PC, botezat „Streak”, informează AFP.

Mai mic decât iPad produs de rivalul Apple, „Streak ocupă un spaţiu ideal între telefoanele mobile inteligente „smartphones” şi tablet PC-urile cu ecran mare”, a apreciat un responsabil de la Dell, Ron Garrigues.



Streak are o diagonală de 5 inci (12,5 centimetri) faţă de 24,25 centimetri în cazul iPad. Echipat cu un procesor marca Qualcomm Inc. şi cu o memorie de 2 GB, care va putea fi extinsă până la 32 GB, graţie unui card de memorie, Dell Streak va putea fi conectat la Internet prin wifi şi reţelele de telefonie 3G şi va funcţiona pe baza sistemului de operare Android dezvoltat de Google. În plus, spre deosebire de iPad, tableta Dell Streak va fi echipată cu un aparat foto, cu programul Flash conceput de Adobe şi va permite atât apelurile telefonice cât şi video-conferinţele.

Dell nu a oferit însă informaţii legate de preţul viitorului produs, care ar urma să debuteze şi pe piaţa din SUA în vara acestui an.