Deloitte a anunţat încheierea unui acord cu Universitatea de Vest Timişoara în baza căruia cei doi parteneri vor organiza în următorul an acţiuni pentru studenţii cu profil economic din cadrul Universităţii, precum şi pentru mediul de afaceri din zona de vest a României.

„Proiectul pune accent pe educarea studenţilor dintr-o perspectivă orientată pe practică şi pe problemele reale întâmpinate în mediul economic. Dorim ca acest proiect să reprezinte un prim pas într-un proces necesar de apropiere dintre învăţământul economic şi mediul de afaceri şi ne bucurăm să ne aflăm printre iniţiatori”, a declarat Adrian Ion, coordonatorul biroului Deloitte Timişoara.

„De asemenea, acordul cu Universitatea de Vest prevede lansarea unor acţiuni comune destinate mediului local de afaceri, cu scopul de sprijini activitatea companiilor prin nivelul ridicat de expertiză deţinut de consultanţii noştri”, a mai subliniat acesta.

Seminarii şi cursuri gratuite

Seminariile susţinute de Deloitte vor prezenta speţe din domeniul auditului financiar, controlului intern şi al raportărilor financiare, în cadrul programelor de master derulate la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor. Cursurile vor fi programate, de comun acord, săptămânal sau o dată la două săptămâni. Accesul studenţilor va fi gratuit.

Totodată, acordul prevede organizarea unor cursuri post-universitare destinate mediului de afaceri şi şefilor de promoţie din cadrul şcolii masterale de administrare a afacerilor, precum şi organizarea unor mese rotunde pentru liderii companiilor din regiune. 

„În condiţiile economiei de piaţă funcţionale, legătura dintre mediul universitar şi cel de afaceri este o componentă necesară pentru creşterea competitivităţii şi performanţelor facultăţii noastre, pe o piaţă a educaţiei economice europene caracterizată de o competiţie din ce în ce mai acerbă”, a afrimat Marilen Pirtea, decanul Facultăţii de Economie şi de Administrarea Afacerilor.

Biroul Deloitte din Timişoara a fost inaugurat în octombrie 2008 şi este condus de Adrian Ion, Senior Manager, care s-a alăturat echipei Deloitte in 2004. Echipa este formată din 10 specialişti în servicii de audit financiar şi servicii fiscale.