‘Liniştea naturii şi sălbăticia zonei sunt valori apreciate de vizitatorii Deltei Dunării la care au acces inclusiv persoanele cu venituri modeste. Turiştii au posibilitatea de a participa la pregătirile pentru sărbătoare, iar în noaptea de Înviere să meargă cu barca, să ia lumină’, a afirmat Silviu Gheorghe.
În opinia sa, Sulina este în această perioadă cea mai căutată destinaţie turistică, artistul Radu Captari urmând să susţină recitaluri sâmbătă, la Sulina, duminică – la Crişan, iar luni – la Mila 23.
‘În Delta Dunării, la ora actuală sunt aproape 3.000 de turişti români care au venit aici doar pentru Sărbătorile Pascale. Acest număr nu-i include pe turiştii străini care au venit pentru a observa păsările’, a adăugat preşedintele filialei teritoriale a ANTREC.
Primarul oraşului Sulina, Aurel Dimitriu, şi-a exprimat speranţa ca în acest an numărul turiştilor să crească.
‘Anul trecut, fenomenul turistic la Sulina a stagnat. Sezonul turistic la noi începe cu adevărat în a doua parte a lunii iulie, atunci când populaţia oraşului ajunge şi la 15.000 de persoane. Important este însă faptul că cei care se ocupă cu turismul şi-au modernizat structurile de cazare şi cele de transport’, a declarat pentru AGERPRES edilul oraşului Sulina.
Datorită caracteristicilor sale naturale, Delta Dunării – zonă cu triplu statut internaţional, Rezervaţie a Biosferei, Sit Ramsar (zonă umedă de importanţă internaţională, în special pentru păsările acvatice) şi Sit al Patrimoniului Mondial Natural şi Cultural UNESCO – este una dintre destinaţiile turistice unice în Europa, dar şi una dintre cele mai scumpe destinaţii.
Sursa: Agerpres