Şeful Direcţiei Finanţelor Publice Mureş, Andrei Moscviciov, a fost demis a doua oară de Ministerul Finanţelor, deşi a obţinut, la începutul anului, suspendarea actului prin care fusese schimbat din funcţie în octombrie 2009, până la o sentinţă pe fond în dosarul privind anularea primului act.

Potrivit unei informări de presă transmise, miercuri, de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Mureş, eliberarea din funcţie a lui Andrei Moscviciov a fost dispusă printr-un ordin al Ministerului Finanţelor Publice, în locul său fiind numit, cu titlu interimar, cel care l-a înlocuit şi în timpul primei demiteri, Alexandru Iclănzan.

„Contractul de management 25/25.05.2009 încheiat între directorul coordonator al DGFP Mureş, domnul Andrei Moscviciov, şi Ministerul Finanţelor Publice a încetat prin împlinirea termenului pentru care a fost încheiat. În acest sens, Ministrul Finanţelor Publice a emis Ordinul 1354/25.05.2010. Începând cu data de 26.05.2010, Ministerul Finanţelor Publice a dispus reactivarea funcţiilor publice de conducere reglementate de Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu exercitarea atribuţiilor de director executiv al DGFP Mureş fiind imputernicit domnul Alexandru Iclănzan”, se arată în comunicat.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Moscviciov nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia. Andrei Moscviciov (PSD) a anunţat, în 12 octombrie anul trecut, că a primit un ordin de demitere din funcţie şi că, deşi îl consideră nelegal, până la tranşarea problemei pe cale judecătorească se va supune acestuia. El a cerut instanţei anularea ordinului de demitere.

La începutul anului, Curtea de Apel Târgu Mureş a suspendat ordinul de demitere, iar acesta a revenit pe post. Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, prin sentinţă executorie, suspendarea executării actului administrativ până la pronunţarea instanţei pe fond, fapt care nu s-a întâmplat încă. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Curţii de Apel Târgu Mureş, dosarul privind anularea actului administrativ de demitere a lui Moscviciov are termen de judecată în 10 iunie.

SURSA: Mediafax