Marcel Boloș demisionează dacă nu face reforma
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a recunoscut, miercuri, la Interviurile Digi24.ro, că a vrut să-și dea demisia. El a spus că gândul i-a venit pentru că nu a putut avansa cu niciuna dintre măsurile discutate. Boloș a precizat că ministerul ține deficitul sub control cu mare greutate. Și a indicat că deficitul bugetar ajunge la cote alarmante.
„Ministrul de Finanțe are o responsabilitate anume. A fost o discuție verbală. Am spus că dacă noi la nivel intern nu suntem în măsură să luăm aceste măsuri, atunci vom apela la ajutor extern, la FMI. În domeniul Finanțelor nu poți să te joci cu finanțele României. Chiar dacă sunt dur uneori, trebuie să spun adevărul”, a declarat Boloș.
Ministrul a mărturisit că a vrut să demisioneze.
„Am dorit să-mi dau demisia pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate, astfel încât să avem această ajustare și reintrare într-o normalitate. Nu neg în continuare. E dreptul meu. Dacă nu putem să facem nimic”, a mai spus ministrul Finanțelor.
Se poate ajunge la suspendarea fondurilor
Marcel Boloș a precizat că deficitul bugetar ajunge la cote alarmante.
„Vreau să spun apăsat că simulările făcut de Comisia Europeană pentru noi nu arată deloc bine. Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante, ne-au spus ce ne așteaptă, suspendarea fondurilor europene. Toate, și din politica de coeziune și din PNRR. Nu e o noutate. Să le suspende până intrăm în normalitate. Ticăie ceasul”, a mai explicat el.
În urmă cu o zi, ministrul nu a vrut însă să dea detalii despre demisie . El nu a spus de câte ori a adus în atenția premierului acest subiect, dar a evidențiat nemulțumirile sale. În ceea ce privește condițiile puse pentru a rămâne pe funcție, oficialul a precizat că măsurile pe care le-a prezentat sunt dificile.
„Supărarea mea a venit în urma faptului că aceste măsuri nu le definitivăm și nu intrăm în normalitate, iar zilnic se adâncește deficitul bugetar”, a mai declarat Boloș.
Cu toate acestea, ministrul Finanțelor a subliniat că până la urmă momentul adoptării măsurilor și forma finală a acestora ține de factorul politic, dat fiind că Puterea e cea care și va suma „costul politic”.