Deja îngrijoraţi că dezinsecţia şi deratizarea nu au început încă în Capitală, iar oraşul ar putea fi invadat de ţânţari, căpuse sau şobolani, bucureştenii primesc o nouă veste-şoc. Administratorul special al companiei care se ocupă de aceste acţiuni şi-a dat demisia. UPDATE: drept la replică din partea lui Octavian Barbu.
Campania de dezinsecţie şi deratizare din Capitală, care oricum nu a început încă, primeşte o nouă lovitură.
Administratorul special al “Eco Igienizare” şi-a dat demisia
Octavian Barbu, administratorul special al Companiei Municipale “Eco Igienizare”, şi-a dat demisia. El este nemulţumit de fondurile alocate în acest an de către primarul general Nicuşor Dan pentru deratizare şi dezinsecţie, afirmă surse din administraţia locală.
Barbu a fost numit administrator special de către Adunarea Generală a Acţionarilor “Eco Igienizare” la propunerea USR şi PNL. El şi-a dat acum demisia, din cauza sumei pe care o consideră prea mică pentru campaniile de deratizare şi dezinsecţie din 2021, scrie Gândul.ro. Mai exact, Nicuşor Dan a propus un buget de 16,7 milioane de lei.
Administratorul special este de părere că acest buget este unul mult prea mic pentru a desfăşura în mod eficient acţiunile programate pentru anul în curs, mai ales că “Eco Igienizare” este o companie plină de datorii.
“El consideră că PUA aprobat ieri nu oferă finanțare comfortabilă pentru dezinsecția din București”, mai precizează sursele.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla acum cu campaniile de deratizare şi dezinsecţie, despre care vă relatam chiar ieri că nu au început încă în Bucureşti, deşi acest lucru trebuia să se întâmplă încă de la finalul lunii martie.
Drept la replică din partea lui Octavian Barbu
“Avand in vedere:
- HCGMB nr. 420/2020 si HCGMB nr. 71/2021 prin care Consiliul General al Municipiului Bucuresti a desemnat reprezentantii Municipiului Bucuresti in Adunarea Generala a Actinarilor Companiei Municipale Eco Igienizare Bucuresti S.A. (CMEIB S.A.);
- Incheierea de sedinta din data de 09.03.2021, pronuntata de Tribunalul Bucuresti Sectia a VII-a Civila in dosarul numarul 5336/3/2021 prin care s-a admis intrarea in insolventa a Companiei Municipale Eco Igienizare Bucuresti S.A. fiind desemnat administrator judiciar provizoriu INSOL ADVISOR S.P.R.L.;
- Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor Companiei Municipale Eco Igienizare Bucuresti S.A. inregistrata de catre administratorul judiciar cu nr.803/21.04.2021 prin care a fost desemnat in calitate de administrator special dl. Octavian Barbu in conformitate cu prevederile legii 85/2014;
Subsemnatul a desfasurat activitatea de administrator special in cadrul COMPANIEI MUNICIPALE ECO IGIENIZARE BUCURESTI S.A. in conformitate cu prevederile legii 85/2014, in perioada 21.04.2021-20.05.2021.
Avand in vedere ca CMEIB S.A. se afla intr-o procedura de insolventa, in perioada de observatie (perioada premergatoare depunerii unui plan de reorganizare judiciara), in aceasta perioada am analizat compania din punct de vedere financiar, al resurselor umane si al capacitatii logistice, informand in permanenta reprezentantii actionarului majoritar ( Consiliul General al Municipiului Bucuresti), in scris sau in cadrul intalnirilor ce intruneau factorii decizionali.
In perioada mentionata au fost purtate discutii cu privire la modalitatea de achitare de catre Primaria Municipiului Bucuresti a sumelor datorate COMPANIEI MUNICIPALE ECO IGIENIZARE BUCURESTI S.A. provenind din prestatiile aferente anului 2020, sumele in discutie reprezentand o resursa financiara esentiala in repornirea activitatii si fundamentarea unui plan de reorganizare.
Nu au fost purtate discutii contradictorii referitoare la sumele alocate activitatilor DDD pentru anul 2021, fiind evident faptul ca PLANUL UNITAR DE ACTIUNE ce urma a fi aprobat in luna a 5-a nu ar fi putut genera un buget echivalent cu cel al unui an intreg.
Astfel, decizia de a renunta la pozitia de administrator special, a fost o decizie unilaterala, personala si independenta de o eventuala nemultumire cu privire la alocarea bugetara sau Planul Unitar de Actiune 2021 propuse de domnul Nicusor Dan.
Am inaintat actionarilor adresa de renuntare la functie in dimineata zilei de 20.05.2021, instiintand totodata reprezentantii administratorului judiciar si Tribunalul Bucuresti.”
Bucureştenii, invadaţi de ţânţari în acest an?! Ce se întâmplă cu dezinsecţiile
În acest an, locuitorii Capitalei ar putea fi invadaţi de ţânţari şi căpuşe, având în vedere că nu a fost efectuat până acum niciun tratament împotriva acestora, deşi a trecut deja de jumătatea lunii mai.
De obicei, aceste tratamente cu insecticide erau făcute începând cu finalul lunii martie.
Programul Unitar de Acțiune, care stabilește numărul de tratamente și locurile în care se aplică, urma să fie aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe 26 aprilie, însă dezbaterea a fost atunci amânată. Consiliul General a decis ulterior că tratamentele să fie efectuate abia la finalul lunii mai.
Acţiunile vor fi demarate tot de către Compania Municipală “Eco Igienizare”, deşi ea se află în procedură de dizolvare.
“Cu siguranță ne putem aștepta la o creștere a numărului de țânțari, atâta vreme cât nu există factorul repelent care să-i îndepărteze. Se vor aglomera și mai tare, pentru că au o resursă de hrană și fac parte din acele specii care se aglomerează pe lângă comunitățile umane. Speranţa pentru a nu creşte foarte mult populaţia de ţânţari este să avem un sezon mai secetos şi să se aplice tratamentele necesare în zonele lacurilor”, a precizat biologul Răzvan Popescu Mirceni pentru Digi24.